Αθήνα. Στην κατάμεστη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Divani Caravel, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η εκδήλωση για την παρούσα απογραφή, που διοργάνωσε η Ομόνοια σε συνεργασία με τους βορειοηπειρωτικούς φορείς. Την εκδήλωση συντόνισε με εξαιρετική ικανότητα η δημοσιογράφος, Σοφία Βούλτεψη. Πριν την έναρξη τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κωνσταντίνου Γίγα, πρώην προέδρου του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της Ομόνοιας Βασίλης Μπολάνος, ο οποίος αναφέρθηκε λεπτομερώς στο άρθρο 20 του Νόμου περί απογραφής, σύμφωνα με το οποίο αυθαίρετα ποινικοποιείται ο αυτοπροσδιορισμός. Μετέδωσε το μήνυμα ότι πρόκειται για μια απογραφή που συντελείται με την παραβίαση της αρχής της ελεύθερης βουλήσεως. Τόνισε επίσης ότι η καταγραφή των ιδιοκτησιών αποτελεί πληροφοριακό στοιχείο και όχι αποδεικτικό ιδιοκτησίας, χωρίς την κατοχή των νόμιμων τίτλων της τελευταίας.

Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο βουλευτής της Ομόνοιας και πρόεδρος του Κ.Ε.Α.Δ Ευάγγελος Ντούλες, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά και εμπεριστατωμένα στα τεχνάσματα του νόμου περί απογραφής, τα οποία στοχεύουν στη συρρίκνωση και τον αφανισμό του Ελληνισμού. Ο κ. Ντούλες αναφέρθηκε στην άσκηση της προσφυγής εκ μέρους της Ομόνοιας – Κ.Ε.Α.Δ κατά της πρόσφατης προκλητικής αποφάσεως του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας για το νόμο περί των Ληξιαρχείων, δηλώνοντας ότι ο αγώνας μας θα έχει συνέχεια στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εάν δεν γίνουν αποδεκτοί οι λόγοι της προσφυγής. Διευκρίνισε ότι προέβην σε πάμπολλες καταγγελίες σχετικά με την απογραφή, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στην έκθεση του ΟΑΣΕ, αφού τόσο ο ίδιος όσο κι ο κ. Μπολάνος βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία με τον τελευταίο. Από κοινού οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι κατήγγειλαν τη διαδικασία της απογραφής, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής της από την Ομόνοια, η οποία θα πληροί τους όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί εθνικών μειονοτήτων και θα ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματά μας.

Με απλά και κατανοητά παραδείγματα ο Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελος Συρίγος, βασιζόμενος στην ευρωπαϊκή πραχτική, επιβεβαίωσε την ορθή απόφαση της πολιτικής μας ηγεσίας περί μη συμμετοχής στην απογραφή – παρωδία.

Σαφείς και βαθυστόχαστοι (περί του μείζονος αυτού εθνικού ζητήματος) ήταν οι εισηγητές, οι οποίοι έδωσαν τεκμηριωμένες απαντήσεις στα πληθώρα ερωτήματα των παρευρισκομένων και κατεύνασαν την αγωνία τους.

Εκ μέρους των κομμάτων την εκδήλωση χαιρέτησαν η Μαρία Δημητρακοπούλου – Σιούνα από το ΠΑ.Σ.ΟΚ και ο Άδωνις Γεωργιάδης από το ΛΑ.Ο.Σ, οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της αποφάσεως των θεσμικών οργάνων της Ομόνοιας – Κ.Ε.Α.Δ, να μην συμμετάσχει στην απογραφή η Ε.Ε. Μειονότητα.

Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας παρευρέθησαν ο Μανώλης Αγγελάκας, Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας και πρώην Ευρωβουλευτής και ο Σπύρος Ευσταθόπουλος, Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ.

Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους οι έπαρχοι Λιβαδειάς και Φοινίκης, Ηρώδης Νταλιάνης και Σωκράτης Σπύρου.

Επετεύχθη επιτυχώς ο σκοπός της εκδήλωσης με πυλώνες την ενημέρωση και την καταγγελία της διαδικασίας της απογραφής. Η σημερινή εκδήλωση ας αποτελέσει εφαλτήριο αγώνων βασιζόμενων στην ενότητα για να πετύχουμε ό, τι διεκδικούμε ως ελληνική κοινότητα.

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ!!!

ΟΜΟΝΟΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ