Τα τρία Άλφα που συγκλονίζουν τον Ελληνισμό της Φραγκφούρτης

Γιάννης ΔελόγλουΓράφει ο Γιάννης Δελόγλου
j.deloglou@elliniki-gnomi.eu

Φραγκφούρτη. Νέα έκρηξη στον Ελληνισμό της Γερμανίας, αυτή τη φορά στη Φραγκφούρτη, προκάλεσαν οι απαράδεκτες ρυθμίσεις για τη λειτουργία των Ελληνικών σχολείων του Εξωτερικού από το Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων.

Ρυθμίσεις που όχι μόνο δεν ρυθμίζουν την λειτουργία των σχολείων, αλλά οδηγούν τα Ελληνόπουλα στην αμάθεια τής Ελληνικής γλώσσας και στο κλείσιμο των σχολείων. Είναι ντροπή για ένα Υπουργείο Παιδείας να συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο σε πολίτες του, που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, σε μια εποχή όπου η διά βίου μάθηση έγινε τίτλος τής ύπαρξής του από τους σημερινούς του ένοικους. Σε μια εποχή που λογικά θα έπρεπε να νοικοκυρευτεί αφού η ηγεσία του πλημμύρισε από «νοικοκυρές»! Κι όμως η πατρίδα του Αριστοτέλη δεν έχει ούτε …νοικοκυρές ούτε ευαισθησίες. Γι’ αυτό και οι Έλληνες στη Γερμανία αγωνιούν για την τύχη των παιδιών τους. Η απογοήτευση ξερίζωσε από την καρδιά τους την υπομονή, η αναταραχή δημιούργησε πρόσθετα προβλήματα στις οικογένειες, που βλέπουν με πίκρα ότι κάποιοι θέλουν να σαλαμοποίησουν την Ελληνικότητά τους και η απόγνωση τους φόρεσε τον μανδύα τής πιο αναχρονιστικής απόφασης. Μιας απόφασης που κανείς δεν ξέρει γιατί την πήραν, ποιους εξυπηρετεί και μέχρι που θα φτάσει.

Συγκλονισμένοι οι Έλληνες γονείς της Φραγκφούρτης και της ευρύτερης περιοχής από τις καταδικαστικές γι’ αυτούς απόφάσεις του ΥΠΔΒΜΘ κορυφώνουν τους αγώνες τους, μαζεύουν υπογραφές, στέλνουν διαμαρτυρίες προς κάθε κατεύθυνση και εναποθέτουν την ελπίδα τους σε κάποιο θαύμα! Ποιο θαύμα, όμως, μπορεί να γίνει όταν οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούσαν στην Έσση το 2010 ήταν 40 και τώρα μόνο 11; Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία που πρέπει να εξυπηρετήσουν 1400 Ελληνόπουλα όταν δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί; Σύμφωνα με τον αριθμό εξυπηρετούνται περίπου 450 μαθητές. Τί θα γίνει με τους υπόλοιπους 950; Μήπως θα μπορούσε να απαντήσει μία ένοικος του ΥΠΔΒΜΘ, πώς θα λειτουργήσει ένα εξαθέσιο με δύο δασκάλους;

Έτσι λοιπόν, πριν ακόμα εκραγεί η κατάσταση με πρωτοβουλία των γονέων, συγκεντρώθηκαν υπογραφές και με υπόμνημα από την Επιτροπή αγώνος στάλθηκε στης 18 Αυγούστου γράμμα διαμαρτυρίας προς κάθε υπηρεσία και φορέα της Ελληνικής Πολιτείας στη Γερμανία, στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τη Βουλή, τον Πρωθυπουργό, το ΥΠΔΒΜΘ κ.λ.π.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ