Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης δέχθηκε σήμερα τον Πρόεδρο και τα μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.).
Ο κ. Μεϊμαράκης, καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Πανταζόπουλο και τα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε, αναφέρθηκε στη σημασία του έργου που επιτελεί η Ένωση και τα μέλη της, τα οποία όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής «αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο» και υπογράμμισε ότι «το γεγονός πως δεν εκλέγεστε μόνο από τους Έλληνες της διασποράς, σημαίνει πως έχετε επιτύχει μια γενική αποδοχή. Και αυτή είναι η κατάκτηση σας, την οποία κι εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να αξιοποιήσουμε, θεωρώντας όλους εσάς πρεσβευτές της Ελλάδας. Θέλουμε εσείς να μεταφέρετε, στις 27 χώρες και τα 72 Κοινοβούλια στα οποία μετέχετε, την πραγματική εικόνα της Ελλάδας και της προσπάθειας που καταβάλλει για την έξοδο από την κρίση, αλλά και τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει η χώρα μας».
Ο Πρόεδρος της Πα.Δ.Ε.Ε. από την πλευρά του, εξήρε την οικονομική πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα μας: «Καταφέρατε να ξεπεράσετε τη δύσκολη, μακρόχρονη περίοδο κρίσης, να ξανασταθείτε στα πόδια σας, να επανενταχθείτε στις αγορές, να προσελκύσετε εκ νέου τουρισμό. Απόδειξη της σοβαρής προσπάθειας που έγινε στην Ελλάδα ήταν η διοργάνωση της Προεδρίας την οποία ολοκληρώσατε επιτυχώς και με υπευθυνότητα. Εμείς από την πλευρά μας, ως Πα.Δ.Ε.Ε., φροντίζουμε να διαφημίζουμε τη χώρα των προγόνων μας παντού, να προάγουμε, πέραν των άλλων, τον τουριστικό της χαρακτήρα και να διαφυλάσσουμε τη γενική της εικόνα».
H Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού είναι Κοινοβουλευτικός Οργανισμός και συστάθηκε τον Αύγουστο του 1996, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης. Στην Πα.Δ.Ε.Ε μετέχουν Ελληνικής καταγωγής Βουλευτές καθώς και πρώην Βουλευτές από νομοθετικά σώματα του εξωτερικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ