ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Γράφει ο Γιάννης Δελόγλου

ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ. Εξόρμηση ενημέρωσης του οργανωμένου Ελληνισμού στη Γερμανία έκανε ο νέος υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γεώργιος Νικητιάδης σε διάφορες πόλεις όπου είχε την ευκαιρία να μεταφέρει τις θέσεις και τα σχέδια του υπουργείου για τη στήριξη του Τουρισμού στην Ελλάδα.

Ο κ. Νικητιάδης δέχτηκε στο Γενικό Προξενείο της Στουτγάρδης παραγωγικούς φορείς και ζήτησε τη συμπαράσταση τους στην προσπάθεια ενημέρωσης των Γερμανών για να προτιμήσουν την Ελλάδα ως τόπο διακοπών. Είναι πράγματι ένας τομέας που πολλά στηρίζει και περιμένει η Ελληνική Πολιτεία γιατί εκτός του ότι απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα από αυτόν υπάρχει μία σημαντική αναπνοή στην εθνική οικονομία, Ο Ρόδιος πολιτικός συνοδευόμενος από τον Γενικό Πρόξενο κ. Παναγιώτη Αντωνάτο επισκέφτηκε του χώρους της Ελληνικής Κοινότητας Στουτγάρδης όπου ενημέρωσε και εκεί για το σκοπό της επισκέψεως του. Ένα σκοπό με κάποιες σκοπιμότητες από αυτές που συνηθίζουν οι πολιτικοί κάνοντας το δίπολο της υποχρέωσης του προς τον απόδημο Ελληνισμό που σε αυτό τουλάχιστον το σημείο θα έπρεπε να τον σεβαστούν αν θέλουν και αυτοί σεβασμό.

Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης θα έπρεπε να έρχεται ως τέτοιος γιατί το ακροατήριο ή οι εκπρόσωποι των φορέων ανήκουν σε όλες τις παρατάξεις. Όταν πάει σε κομματική επιτροπή τότε να πει αυτά που θέλει να ακούσουν όσοι πηγαίνουν σε τέτοια εκδήλωση. Το ποιος ή ποιοι φταίνε για οτιδήποτε έχει σχέση με τα κάθε είδους σκάνδαλα, υπάρχουν τα ΜΜΕ που ρίχνουν φως και μάλιστα αρκετό. Πάντως το ότι ο κ. υφυπουργός βρέθηκε από τα έδρανα της Βουλής στην υπουργική καρέκλα οφείλεται σε ένα πρόσφατο σκάνδαλο και η συγνώμη του γα ότι έχουν κάνει η πολιτικοί δεν έπεισε κανέναν.

Για το θέμα του τουρισμού σε ότι αφορά τη διαφήμιση από τους αποδήμους, αυτό τουλάχιστον το κάνουν όλοι τόσο από τους χώρους συναναστροφής με τους Γερμανούς όσο και μέσα από τις εκδηλώσεις των συλλόγων. Ο Κ. Νικητιάδης τόνισε με έμφαση ότι δεν αντιπροσωπεύει μεγάλο αναγνωστικό κοινό το περιοδικό που δημοσίευσε τα όσα αρνητικά για την Ελλάδα. Σίγουρα όχι αλλά επηρεάζει την κοινή γνώμη από την οποία περιμένουμε στήριξη στον τουρισμό.

Σε μια Ελλάδα με ήλιο και ακρογιαλιές με ιστορία και πολιτισμό, με ασφάλεια και φιλοξενία όλοι μπορούν να απολαύσουν θαυμάσια τις διακοπές τους, τόνισε ο υφυπουργός.

Έτσι είναι, αλλά μέχρι ένα σημείο γιατί η θάλασσα και η ιστορία μέσα από τα μνημεία υπάρχουν και σε άλλα Μεσογειακά κράτη. Επί πλέον στα άλλα κράτη η εξυπηρέτηση και η καθαριότητα, οι τιμές και η ποιότητα είναι η αιτία που έλκονται οι τουρίστες. Αυτά επισήμαναν στον αρμόδιο υφυπουργό έμπειροι σε τέτοιου είδους υποθέσεις ξενιτεμένοι της Στουτγάρδης, κάνοντας παράλληλα επισήμανση για τις συμπεριφορές στα νοσοκομεία αλλά και την έλλειψη για τέτοια θέματα στην παιδεία.

Η Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Δ. Παπαδοπούλου υπενθύμισε ότι πρακτικές που προσβάλλουν την ίδια μας την ιστορία θα πρέπει να αποφεύγονται. Αφού τόνισε για το παράλογο θέμα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις σχετικά με το σφαγέα του Μικρασιατικού Ελληνισμού Μουσταφά Κεμάλ και μάλιστα τις ημέρες μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, ζήτησε σοβαρότητα και υπευθυνότητα από τους αρμοδίους σε μια εποχή που ενώ ζητούμε αναγνώριση της Γενοκτονίας άλλοι προκαλούν τον πόνο και την πίκρα μας.

Αλλά ναι, κ. Νικητιάδη, δεν είναι η Ελλάδα που θέλουν να μας παρουσιάσουν. Ίσως όχι σε αυτό το σημείο. Εμείς συμφωνούμε αλλά δεν ξεχνούμε τις συνεντεύξεις του Γ. Παπανδρέου πριν ένα χρόνο, τέτοια εποχή στα ξένα ΜΜΕ. Θυμηθείτε λοιπόν για να για να δείτε ότι συγνώμες για ότι έκαναν οι πολιτικοί θα πρέπει να ειπωθούν από τους ίδιους.

Μην παρεξηγείστε λοιπόν που η τέως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας αποκάλεσε την Ελλάδα Ζαΐρ. Μήπως πριν ένα χρόνο ο νυν Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν αποκάλεσε την Αθήνα, Καμπούλ; Εκτός και αν για μερικούς η Καμπούλ είναι η Γη της Επαγγελίας!

Ξεκινήστε λοιπόν κ. υφυπουργέ με καθαρά υπηρεσιακά θέματα, χωρίς προκλήσεις γιατί αν κάτι έχασαν οι πολιτικοί, αυτό είναι η αξιοκρατία. Σεβασμός λοιπόν με αμφίδρομη μέτρηση. Πάντως οι ξενιτεμένοι Έλληνες ήταν και είναι “τραντέλλενες” κατά την Ποντική διάλεκτο, ήταν και είναι πρέσβεις της Ελλάδος σε όλους τους χώρους και σε όλες τις χώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ