Γιάννης Δελόγλου

Τι θα μπορούσε κανείς να γράψει σχετικά με τον Ελληνισμό της Γερμανίας άλλο, εκτός από τις ανεπάντεχες γνωριμίες οι οποίες έφεραν τους Έλληνες ξενιτεμένους ποιό κοντά από τα διάφορα μέρη της Ελλάδος;

Οι πολλές γνωριμίες μου με τον εδώ Ελληνισμό με έφεραν κοντά σε έναν άνθρωπο που επί δεκαετίες αγωνίστηκε δια τόν εδώ Ελληνισμό της Γερμανίας, προσφέροντας τις υπηρεσίες του γενικά σάν έμπειρος δημοσιογράφος και δια να γίνω ποιό σαφής, αναφέρομαι στόν ακαταμάχητο δημοσιογράφο Γιάννη Δελόγλου που το όνομά του θα μείνει στίγμα στις καρδιές των Ελλήνων δια τις ανεκτίμητες προσφορές του σε όλα τα επίπεδα.

Επειδή αποστολή του κάθε ανθρώπου οδεύει σε κάποιο τέλος έτσι και ο αγωνιστής αυτός του αποδήμου Ελληνισμού της Γερμανίας έθεσε μια τελεία και παύλα είς την λέξιν -απόδημος-  με το όραμα τής επιστροφής του στα πάτρια εδάφη, την Ελλάδα.

Είς τον φίλτατό μου Γιάννη Δελόγλου, ο οποίος ετιμήθη πανηγυρικώς από όλες τις εδώ οργανώσεις και συλλόγους της Κεντρικής Ευρώπης των Ελλήνων και μή, αφιερώνω αυτό το αποχαιρετηστήριον μήνυμα, δια μέσου της αξιολόγου εφημερίδος των Ελλήνων Αποδήμων της Ευρώπης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ του αξιότιμου και φίλτατου κ. Απόστολου Δίκογλου, με την ευχήν δια μίαν καλήν επάνοδον εις την πατρίδα συνεχίζοντας την δημοσιογραφικήν του δραστηριότητα στολίζοντας όπως και εδώ με αξιόλογα άρθρα τις στήλες των Ελληνικών Εφημερίδων.

Φίλτατε Γιάννη Δελόγλου δια μέσω και πάλι της έγκρίτου εφημερίδος του κ. Απ. Δίκογλου,  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ, σου εύχομαι εγκαρδίως καλή επιστροφή στην μητέρα πατρίδα και κάθε ευτυχία και επιτυχία σε όλο το οικογενειακό και φιλικό σου περιβάλλον.

Κλείνω επισφραγίζοντας όλα αυτά με ένα απόφθέγμα: = Κύριε, θα προτιμούσα να πέθαινα . δια να υποστηρίξω το δικαίωμά σας, να τα λέτε !…

Φιλικώτατα

Konstantin Tachias,
Universität Stuttgart
Information u. Medien.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ