Περισσότεροι από δυο εκατομμύρια Έλληνες και ξένοι επισκέπτες επισκέπτονται κάθε χρόνο τις ελληνικές λουτροπόλεις και απολαμβάνουν τις ευεργετικές τους επιδράσεις, σύμφωνα με τα στοιχειά του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας.

Τα στοιχείο αυτό και άλλα πολλά για την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές λουτροπόλεις άλλα και για τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν για να αναπτυχθούν περισσότερο προς όφελος των τοπικών οικονομιών και των λουομένων παρουσίασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης κατά την ετήσια συνεστίαση του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε σε κοσμική ταβέρνα “ψαρού Μυκόνου 1” στην περιοχή της Τούμπας Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωσε παραβρέθηκαν εκατοντάδες φίλοι και μέλη του Συλλόγου από όλη την Ελλάδα.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Αναστασιάδης κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να κατάθεση αμέσως τον νέο αναπτυξιακό νόμο για τον Ιαματικό Τουρισμό και στηρίξει την ανάπτυξη του θεραπευτικού τουρισμού.

Σημειώνεται ότι κατά την περασμένη χρονιά τα μέλη του Δ.Σ. πραγματοποίησαν περισσότερες από τριάντα επισκέψεις σε ελληνικές λουτροπόλεις, ενώ για το 2011 έχουν προγραμματίσει σειρά επισκέψεων και στις υπόλοιπές λουτροπόλεις και κυρίως στις νησιωτικές.

Στην εκδήλωση την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργούς Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, την Δημοκρατική Συμμαχία ο Βουλευτής Κιλκίς Κώστας Κιλτίδης, τον δήμο Θεσσαλονίκης ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αρβανίτης, τον δήμο Νεάπολης Συκεών ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Πάππου, την 4η Δημοτική Κοινότητα ο πρόεδρος Δημήτρης Κανάκης, ενώ την παράταξη «Κεντρική Μακεδονία Μέτωπο Ανάπτυξης» της Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Γιώργος Πετράκης.

Παρέστησαν επίσης από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο ο Χρηστός Γιωρνάς, από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο ο Αλέκος Αναστασιάδης, από την 4η Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης ο σύμβουλος και πρόεδρος της επιτροπής Πολιτισμού – Παιδείας Γιάννης Ιορδανίδης και από την ΠΑΣΚΕΒΕ ο Ανδρέας Τσαούσης.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν με επιστολές τους ο Υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, η βουλευτής Κέρκυρας και πρώην Υφυπουργός Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου, ο βουλευτής και επικεφαλής της παράταξης «Κεντρική Μακεδονία Μέτωπο Ανάπτυξης» Μάρκος Μπόλαρης, οι Βουλευτές της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Γκουλέκας, Σάββας Αναστασιάδης, Θεόδωρος Καράογλου, ο πρώην υφυπουργός Γεώργιος Ορφανός και ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Dr Σ. Λούκας.

Από τον Πανελλήνιο Σύλλογο παρέστησαν ο πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης, οι δυο αντιπρόεδροι Νώντας Όχουνος και Χρήστος Σιδηρόπουλος, ο Γραμματέας Αχιλλέας Μεταλούλης, ο ειδικός Γραμματέας Γεώργιος Πλαγάκος, τα μέλη του Δ.Σ. Νίκος Ματθαίου, Αθανάσιος Λαπρίδης, Παναγιώτης Έμμας ο δημοσιογράφος Χρήστος Γιασκουλίδης, Πέτρος Σαμάμανδης και Ηλίας Σαχπατσίδης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, με την ευκαιρία ευχαριστεί για μια κόμη φορά τις Λουτροπόλεις, Λουτρά Αιδηψού, Λουτρά Πλατυστόμου, Λουτρά Λαγκάδα, Λουτρά Απολλώνιας, Λουτρά Αγκίστρου, Λουτρά Σιδηροκάστρου, ξενοδοχειακές μονάδες από την Λουτρόπολη Λουτρακίου του δήμου Αλμωπίας (λουτρά Πόζαρ), από τα λασπόλουτρα Πικρολίμνης και από τα ατμόλουτρα Αμαράντου Κόνιτσας, καθώς και τις επιχειρήσεις Σουρωτή και OHONOS SNACK για τις δεκάδες προσφορές για τη λαχειοφόρο του συλλόγου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ