Αδιαφορώντας για τις χαμηλές θερμοκρασίες χειμερινοί κολυμβητές στο Βερολίνο έκαναν την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη βουτιά τους ευχόμενοι ένα ειρηνικό 2023.Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα Χριστούγεννα τα μέλη του κολυμβητικού συλλόγου «Βερολινέζικες φώκιες» ήρθαν στην λίμνη Οράνκε έξω από το Βερολίνο, είπαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, φόρεσαν κόκκινα σκουφιά του Άι Βασίλη και έκαναν τη βουτιά τους στα παγωμένα νερά.

Φέτος οι θερμοκρασίες ήταν σχετικά… ήπιες, λένε οι χειμερινοί κολυμβητές, αφού έξω επικρατούσαν 0 βαθμοί και στο νερό 2. Τα περασμένα χρόνια έχουν κάνει τη βουτιά τους ακόμα και με πάγο στα νερά της λίμνης.

Περίπου 40 μέλη του συλλόγου συμμετείχαν φέτος στη χριστουγεννιάτικη βουτιά. Ανάμεσά τους ο Μάριο Μπάιερ:«Εδώ και 8 χρόνια είμαι χειμερινός κολυμβητής. Όλα ξεκίνησαν από την κόρη μου, η οποία ήταν μέλος του συλλόγου και μια φορά με πήρε μαζί της. Έρχομαι εδώ για να ξεπεράσω τους φόβους μου για τα παγωμένα νερά, αλλά και επειδή είναι πολύ ωραίο να κάνεις τη χειμωνιάτικη βουτιά σου μαζί με φίλους».

«Δεν αρρωσταίνω ποτέ!»

Τα μέλη του συλλόγου είναι πεπεισμένα για τα πολλά οφέλη της χειμερινής κολύμβησης υπέρ της υγείας. Ο Χόλγκερ Κλέμπνοου λέει: «Το χειμερινό κολύμπι δυναμώνει το σώμα. Σχεδόν ποτέ δεν αρρωσταίνω. Το ίδιο λένε και τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου. Εννοείται ότι δεν είμαστε άτρωτοι, αλλά οι βουτιές το χειμώνα θωρακίζουν την υγεία. Θα προτιμούσα βέβαια αν γύρω μας είχαμε πάγο στη λίμνη. Θα ήταν πιο όμορφα αν χιόνιζε και λίγο».

H Μαρίνα Χούνγκερ λέει πριν βουτήξει στα κρύα νερά της λίμνης: «Στην αρχή σκέπτομαι ότι όλα αυτά είναι μια τρέλα. Οι περαστικοί μας κοιτούν και είμαι σίγουρη ότι σκέπτονται “θα είναι παγωμένα τα νερά, ευτυχώς που εμείς βρισκόμαστε εδώ έξω”. Η πραγματικότητα είναι όμως ότι είναι πολύ υγιεινό το κολύμπι το χειμώνα. Ποτέ δεν αρρωσταίνω».

Μετά τη «δροσιστική» και αναζωογονητική βουτιά τα μέλη του συλλόγου χειμερινών κολυμβητών «Βερολινέζικες φώκιες» στέλνουν τις χριστουγεννιάτικες ευχές τους. Ο Μάριο Μπάιερ λέει:

«Θα ήταν ωραίο αν το 2023 ήταν μια πιο ειρηνική χρονιά με περισσότερη ενότητα. Και γενικότερα οι άνθρωποι να περνούν καλά, όπως εμείς εδώ στη χειμερινή μας βουτιά, και να μην εκνευρίζουν ο ένας τον άλλο.»

Στέφανος Γεωργακόπουλος (AP, dpa)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ