Τιμάται η δράση της για την προώθηση της παιδείας και της έρευνας στην περιοχή της Μεσογείου

Το Μαρόκο τίμησε την Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα με το Βραβείο MEDays 2010 για την παιδεία, τον πολιτισμό και την έρευνα στο πλαίσιο του Διεθνούς Φόρουμ που διοργανώνεται ετησίως στην Ταγγέρη υπό την αιγίδα του Βασιλιά του Μαρόκου Mohammed VI.

Η κα Κράτσα προτάθηκε για την διάκριση αυτή από το ερευνητικό Ινστιτούτο Amadeus, με έδρα το Μαρόκο, λόγω της μακράς, συνεχούς και αποτελεσματικής δράσης της για τη δημιουργία χώρου παιδείας κι ακαδημαϊκής έρευνας στον ευρωμεσογειακό χώρο.

Στην ανακοίνωση για την βράβευσή της επισημαίνεται ιδιαίτερα η προσφορά της στη δημιουργία και τη συνεχή ενδυνάμωση του Ευρω-Mεσογειακού Πανεπιστημίου (EMUNI) που ιδρύθηκε το 2008 με έδρα το Portoroz της Σλοβενίας και λειτουργεί ως δίκτυο Πανεπιστημίων κι ερευνητικών κέντρων χωρών από τις δύο πλευρές της Μεσογείου.

Ο Πρόεδρος του Forum MEDays κ. Brahim Fassi-Fihri αναφέρθηκε στο οραματικό και πολύπλευρο έργο της Ρόδης Κράτσα για την ειρήνη, την ασφάλεια και την ισομερή ανάπτυξη των λαών και των χωρών της Μεσογείου αλλά και την ανταγωνιστικότητά τους στην παγκόσμια οικονομία της γνώσης. Τόνισε επίσης ότι η κα Κράτσα έχει αποδείξει ότι διαθέτει το δυναμισμό, την επιμονή αλλά και την επιρροή για την επίτευξη των στόχων της.

Εκτός από την κα Κράτσα, με το βραβείο MEDays 2010 τιμήθηκε ο Ινδός καθηγητής Δρ. Rajendra Kumar Pachauri, κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ 2007 για την προστασία του περιβάλλοντος και ο Δρ. Abdullah Abdullah, πολιτική προσωπικότητα του Αφγανιστάν, για τη συνεχή προσπάθειά του για δημοκρατία στη χώρα του καθώς και τη συμβολή του στη συνεννόηση και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ