Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η  Γενική Συνέλευση του “Κοινού των Ποντίων” στις 13 Οκτωβρίου 2013 στα υψώματα του Βερμίου, στην Καστανιά Ημαθίας.

Ενημερώθηκαν 150 και πλέον εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων από όλη την Ελλάδα για τις δραστηριότητες του Ιερού Προσκυνήματος και για τον 215/2010 Κανονισμό που ψηφίστηκε ομοφώνα από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος που αφορά την Διοίκηση και Διαχείριση του Ιερού Προσκυνήματος.  Εκφραστήκαν θερμές  ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελέημωνα, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλο και το Πρόεδρο του Σωματείου “Παναγία Σουμελά” για την ανιδιοτελή και διαχρονική  προσφορά τους στο Προσκύνημα.

Οι εκπρόσωποι των ποντιακών σωματείων που συμμετείχαν στην Γενική Συνέλευση στήριξαν τις επιλογές της Διοικούσας Επιτροπής και αποφάσισαν, όπως τονίζεται,  να σταθούν αρωγοί στις προσπάθειες του Ιερού Προσκυνήματος. Ομόφωνα καταδίκασαν τις απαράδεκτες, ανυπόστατες, και ανακριβής αιτιάσεις όλων όσων παραμονή του Κοινού των Ποντίων με τα διασπαστικά τους κείμενα για μια φορά ακόμα διατηρούν τις επιλογές τους για διάσπαση του Οργανωμένου ποντιακού Χώρου.

Αποφασίστηκε ομόφωνα, καταλήγει,  να υπάρξει απάντηση προς εκείνους που συνεχίζουν με τις πρακτικές τους να διασπούν τον Οργανωμένο Ποντιακό Ελληνισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ