Τη Δευτέρα 04.04.2011 πραγματοποιήθηκε η ανοικτή γενική συνέλευση των ξενοδόχων Αρκαδίας www.hotelsarcadia.gr στο ξενοδοχείο Menalon Resort στην Τρίπολη.

Το δήμο Νότιας Κυνουρίας εκπροσώπησε ο Γρηγόρης Ντάσκας, μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης ο οποίος χαιρέτησε τη συγκέντρωση εκ μέρους του δημάρχου Γιάννη Μαρνέρη. Στην ομιλία του τόνισε ότι η νέα δημοτική αρχή της Ν. Κυνουρίας και ιδιαίτερα ο νέος δήμαρχος έχει θέσει σε προτεραιότητά της τον παραθαλάσσιο τουρισμό ως βασική παράμετρο της τουριστικής και όχι μόνο ανάπτυξης της Αρκαδίας. Πιστεύει ότι είναι ανάγκη να λειτουργήσει όλη η Αρκαδία σαν ενιαία οντότητα, να ανακαλύψουμε τα χαρακτηριστικά μας γνωρίσματα που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε, να δημιουργήσουμε τη δική μας τουριστική ταυτότητα (branding) ως Αρκάδες και να την προβάλουμε. Να γίνει συστηματική προσέγγιση των Αρκάδων της Αμερικής διότι είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό, λατρεύουν τον τόπο καταγωγής τους και χρειάζονται κάποιον να τους δώσει το κίνητρο να αρχίσουν να έρχονται πάλι στο τόπο μας.

Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκαν και μίλησαν, ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο αντιπεριφερειαρχης Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, εκπρόσωποι συλλόγων ξενοδόχων της περιφέρειας, επιμελητηρίων και ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων, στους οποίους έγινε παρουσίαση από ειδικούς του χώρου για τα οφέλη δημιουργίας μιας τουριστικής ταυτότητας και τέτοιας αναπτυξιακής πολιτικής που θα διατηρείται από τους εκάστοτε αιρετούς, τους επαγγελματίες και συλλόγους τους.

Βάσει του Economist, ειπώθηκε ότι η Βορειοδυτική Ευρώπη είναι σε πορεία ανάκαμψης, όποτε με καθορισμένο σχέδιο και πολιτική μπορούμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα με το μικρότερο κόστος που θα είναι διαχρονικό και ανθεκτικό στις αντιξοότητες των καιρών. Επίσης έγινε αναφορά στην αναγκαιότητα της μετατροπής του αεροδρομίου Τρίπολης σε πολιτικό, στην ολοκλήρωση των οδικών συνδέσεων της περιφέρειας και στην ανάγκη ο κάθε δήμος να έχει γραφείο τουρισμού καταρτισμένο με επαγγελματίες του marketing, καθώς επίκειται αύξηση τουριστών για το 2011.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ