Η γερμανική «απεργιακή άνοιξη» συνεχίζεται. Σε πέντε γερμανικά κρατίδια απεργούν και σήμερα λεωφορεία και τραμ συνεχίζοντας τις μισθολογικές διεκδικήσεις και πιέσεις.Οι απεργιακές κινητοποιήσεις ανά τη Γερμανία και μάλιστα στον κρίσιμο κλάδο των μεταφορών δεν λένε να σταματήσουν. Σε πέντε γερμανικά κρατίδια, τη Βόρεια Ρηνανία-Bεστφαλία, τη Βαυαρία, τη Βάδη-Bυρτεμβέργη, το Σλέσβιχ Χολστάιν και την Κάτω Σαξονία απεργούν και σήμερα τοπικά μέσα μαζικής μεταφοράς, λεωφορεία και τραμ, στο πλαίσιο της συνέχισης άσκησης πιέσεων προς την πλευρά των εργοδοτών και της γερμανικής κυβέρνησης για μισθολογικές αυξήσεις.

Την Παρασκευή 5 Μαΐου αναμένεται ένας ακόμη – ο πέμπτος κατά σειρά- κύκλος διαπραγματεύσεων προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για μισθολογικές αυξήσεις περίπου 500 ευρώ επιπλέον τον μήνα πέραν των εφάπαξ επιδομάτων εξαιτίας της κρίσης πληθωρισμού στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το συνδικάτο Ver.di υπό διαπραγμάτευση βρίσκονται εν προκειμένω τα μισθολογικά ζητήματα περίπου 5.000 εργαζομένων σε αστικές συγκοινωνίες, ενώ εάν δεν εξευρεθεί λύση αύριο, οι προειδοποιητικές απεργίες θα συνεχιστούν.

Απεργίες επ' αόριστον και στα τρένα;

Την ίδια ώρα και το ισχυρό συνδικάτο των σιδηροδρομικών EVG δείχνει αποφασισμένο να μην εγκαταλείψει την άσκηση πιέσεων ενώ προειδοποιεί την πλευρά της Deutsche Bahn ακόμη και για νέα «κλιμάκωση» των προειδοποιητικών απεργιών προσεχώς.

Εκπρόσωπος του συνδικάτου ανέφερε στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ότι οι εργαζόμενοι στους γερμανικούς σιδηροδρόμους είναι αποφασισμένοι να προβούν ακόμη και σε νέα, εβδομαδιαία απεργία προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ