Στις 3 Νοεμβρίου τα «Γερμανικά σε κίνηση», ένα βιωματικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου Γκαίτε Θεσσαλονίκης, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και ξεκίνησε με το Γκλόσσομομπίλ (Glossomobil) ένα ταξίδι σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα, για να γνωρίσει στους μαθητές την γερμανική γλώσσα και κουλτούρα.

Την προηγούμενη Τετάρτη στις 2 Μάιου 2012, μετά από πρόσκληση της καθηγήτριας των γερμανικών Ρίτας Ρουσιαμάνη, η καθηγήτρια του Ινστιτούτου Γκαίτε Κάριν Βαβατσανίδη και η βοηθός της Αλίνα , έφεραν το Γκλόσσομομπίλ στο Γυμνάσιο και Δημοτικό Μεγαλοχωρίου. Οι μαθητές και των δύο σχολείων υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και χαρά τις δύο κυρίες και συμμετείχαν πρόθυμα και με πολύ ενδιαφέρον στις δράσεις και τα παιχνίδια που τους παρουσίασαν. Οι μαθητές είδαν πώς μέσα από το παιχνίδι, το τραγούδι και τον χορό είναι δυνατόν να γνωρίσουν, να μάθουν και να απομνημονεύσουν πιο εύκολα και ευχάριστα λέξεις, χρώματα, πόλεις και γενικά να έρθουν σε επαφή με έναν πολιτισμό διαφορετικό από τον δικό τους.

Μετά την ολοκλήρωση των δράσεων απονεμήθηκαν διπλώματα συμμετοχής στις τάξεις και μοιράστηκαν στους μαθητές αναμνηστικά δωράκια, για να θυμούνται αυτή την ξεχωριστή μέρα.

Για την απόλυτα θετική στάση και την αμέριστη υποστήριξη τους στην προσπάθεια αυτή να επισκεφθεί το πρόγραμμα του Ινστιτούτου Γκαίτε, μόνο το Δημοτικό και το Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου στα Τρίκαλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον διευθυντή του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου κύριο Παρασκευά Χατζηδημητρίου που παραχώρησε την αίθουσα εκδηλώσεων με τον διαδραστικό πίνακα του Γυμνασίου, την διευθύντρια του Δημοτικού Μεγαλοχωρίου κυρία Βασιλική Παπακώστα και φυσικά τις κυρίες από το Ινστιτούτο Γκαίτε, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και δίδαξαν στους μαθητές διασκεδάζοντας τόσο ξεχωριστά πράγματα για τη γερμανική γλώσσα και χώρα.

Η καθηγήτρια γερμανικών

Ρίτα Ρουσιαμάνη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ