Εκπρόσωποι μεγάλων ταξιδιωτικών γραφείων από τη Γερμανία και την Αυστρία, φιλοξενήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο Βόλο και στο Πήλιο και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Την αντιπροσωπεία φιλοξένησαν ο Δήμος Βόλου και επαγγελματίες του τουρισμού, σε συνέχεια των επαφών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης της Βιέννης “Ferienmesse 2013”, το διάστημα 10-13 Ιανουαρίου, και της καλής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με το Γραφείο του Ε.O.T. στη Βιέννη.

 

Συγκεκριμένα, το ταξίδι πραγματοποιήθηκε από 10 έως 13 Μαΐου σε συνεργασία με τον ταξιδιωτικό οργανισμό «AtticaReisen», ελληνικών συμφερόντων με έδρα το Μόναχο, ο οποίος διαθέτει πολυετή παρουσία και δράση και αποτελεί ένα από τα λίγα εναπομείναντα τουριστικά γραφεία στο εξωτερικό για τον ελληνικό τουρισμό. Στην αποστολή μετείχαν 19 συνολικά άτομα, εκπρόσωποι ταξιδιωτικών γραφείων από την  Γερμανία αλλά κυρίως από την Αυστρία, μεταξύ των οποίων και εκπρόσωπος της αεροπορικής Εταιρείας Flyniki. Να σημειωθεί ότι, τα μέλη της αποστολής αφίχθησαν στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου με την πρώτη πτήση της Flyniki απευθείας από την Βιέννη. Η Βιέννη συνδέεται με τη Νέα Αγχίαλο με 2 πτήσεις την εβδομάδα από τις εταιρείες Flyniki και AirBerlin και 1 φορά την εβδομάδα με την εταιρεία Austriamyholiday. Παράλληλα υπάρχει ανταπόκριση με Βιέννη – Νυρεμβέργη – Βερολίνο – Αμβούργο – Ντύσελντορφ.

 

Οι φιλοξενούμενοι διέμειναν σε ξενοδοχείο της Πορταριάς και επισκέφθηκαν την  Μακρινίτσα και πολλούς ακόμη δημοφιλείς προορισμούς του Πηλίου όπως την Άφησσο, το Λεφόκαστρο, το Χόρτο, τη Νταμούχαρη κ.α. Τα αρμόδια στελέχη του Δήμου Βόλου και επαγγελματίες του τουρισμού συνόδευσαν τους επισκέπτες στην περιήγησή τους, δίνοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την περιοχή, και τελικά κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι να αποκομίσουν τις καλύτερες εμπειρίες από το Βόλο και τη Μαγνησία, αφού οι ίδιοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι, όχι μόνο από το ασύγκριτο φυσικό τοπίο, αλλά και από τη φιλοξενία. Σημειώνεται ότι στην αποστολή συμμετείχαν και δημοσιογράφοι από τη Γερμανία και την Αυστρία, οι οποίοι θα μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους μέσα από τα ΜΜΕ στα οποία εργάζονται.

 

Όπως τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου κ.Σούλα Μπαρτζιώκα, η φιλοξενία της αποστολής εντάσσεται στις ενέργειες για την προβολή της πόλης του Βόλου και του Πηλίου στην γερμανόφωνη αγορά, που συστηματικά προωθεί ο Δήμος. Τόσο η Γερμανία, όσο και η Αυστρία, αποτελούν σημαντικές τουριστικές αγορές για την περιοχή. Μέσα από τέτοιου είδους ενέργειες, δίνεται η ευκαιρία στους εκπροσώπους των τουριστικών γραφείων να γνωρίσουν από κοντά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, που παρουσιάζουμε στις τουριστικές εκθέσεις μέσα από έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό, γι’ αυτό και μπορούν να έχουν καλύτερα αποτελέσματα για την περιοχή. Είναι σημαντικό ότι την άποψη αυτή συμμερίζονται πρωτίστως οι ίδιοι οι ντόπιοι επαγγελματίες του τουρισμού, με τους οποίους έχουμε άριστη συνεργασία».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ