Σε πολύ θετικό κλίμα για την Ελλάδα και με κολακευτικά σχόλια για την Ελληνική Προεδρία που έληξε, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος παρουσίασε τα αποτελέσματα της στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής(ΕΟΚΕ). gerontopoulos
Μιλώντας στα μέλη της ΕΟΚΕ που την αποτελούν εκπρόσωποι εργαζομένων και εργοδοτών από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ.Γεροντόπουλος ανέφερε κάποια από τα επιτεύγματα της Ελληνικής Προεδρίας. “Στο κέντρο των προτεραιοτήτων της η Ελληνική Προεδρία τοποθέτησε τα θέματα της ανάπτυξης, απασχόλησης, συνοχής και αλληλεγγύης, καθώς και εμβάθυνσης και σταθεροποίησης της ΟΝΕ. Επιδιώξαμε, πετύχαμε και ολοκληρώσαμε 67 σημαντικές πολιτικές συμφωνίες με το Ευρωπαίκό Κοινοβούλιο.
Τα κυρια επιτεύγματα της Ελληνικής Προεδρίας αφορούν στην προώθηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης σε δυο βασικούς τομείς της οικονομικής και συγκεκριμένα της χρηματοπιστωτικής δραστηριότητας: τις τράπεζες και τις κεφαλαιαγορές. Η Τραπεζική Ένωση ολοκληρώθηκε αποφασιστικά με μία ιστορική συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία για την ευρωζώνη και όλη την Ευρώπη”, είπε ο Υφυπουργός Εξωτερικών.
Στη συνέχεια έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε θέματα ανάπτυξης, απασχόλησης και καταπολέμησης της ανεργίας, τονίζοντας: “Στην διάρκεια του εξαμήνου της Προεδρίας μας. η ανάπτυξη, η απασχόληση αλλά και τα κοινωνικά ζητήματα, παρέμειναν στο επίκεντρο. Κι αυτό γιατί τα απαράδεκτα υψηλά επίπεδα ανεργίας, η έξαρση της φτώχειας, η απομάκρυνση και ο αποκλεισμός αυξανόμενων τμημάτων του πληθυσμού της Ε.Ε από τον ενεργό κοινωνικό ιστό, έχουν θέσει την Ένωση σε κατάσταση συναγερμού”. Ο κ.Γεροντόπουλος αναφέρθηκε ακόμα στα επιτεύγματα της Ελληνικής Προεδρίας στους τομείς της Ενέργειας, της Βιομηχανικής Πολιτικής, των Μεταφορών, της Αλιείας, των τηλεπικοινωνιών και υποδομών και της Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
Στις παρεμβάσεις τους, όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, αναφέρθηκαν με κολακευτικά λόγια στην Ελληνική Προεδρία χαρακτηρίζοντας την απόλυτα πετυχμένη παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα μας, ενώ έκαναν και κάποιες ερωτήσεις. Μάλιστα η Γερμανίδα εκπρόσωπος κ.Μπίσχοφ, προφανώς επηρεασμένη από τον θρίαμβο της εθνικής τους ομάδας στου Μουντιάλ επί της Βραζιλίας, χρησιμοποίησε ποδοσφαιρική ορολογία απευθυνόμενη στον κ.Γεροντόπουλο λέγοντας: “Όχι μόνο βάλατε γκολ ως Ελληνική Προεδρία, αλλά ετοιμάσατε το έδαφος σε πολλά θέματα και στην Ιταλία για να σκοράρει”.
Στη δευτερολογία του, ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών επεσήμανε: “Προσπαθήσαμε να κάνουμε μια λιτή Προεδρία, μέσα σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο για την χώρα μας και τα καταφέραμε αφού ξοδέψαμε το 45% του προϋπολογισμού. Μας ικανοποιεί που και σήμερα εδώ, ακούσαμε από εσάς να χαρακτηρίζετε την Ελληνική Προεδρία απόλυτα πετυχημένη. Θεωρούμε ότι η Ευρώπη αποτελεί μονόδρομο και πρέπει να πετύχει. Στην Ελλάδα πιστεύουμε στην Ευρώπη. Όμως μια Ευρώπη που θα είναι αλληλέγγυα στους λαούς της και θα ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους και όχι μόνο για τους αριθμούς”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ