Την μεσημβρία της Δευτέρας, 16ης Ιουλίου 2012, πραγματοποιήθηκε Γεύμα Εργασίας στους χώρους του Αρχιεπισκοπικού Οίκου Θυατείρων με σκοπό τις σχέσεις των Ελληνορθοδόξων Κοινοτήτων με τις Δημοτικές Αρχές της περιοχής Barnet Λονδίνου, και συγκεκριμένα στα θέματα που αφορούν την Ορθόδοξο Χριστιανική Πίστη και Λατρεία, και την εκπαίδευση.

Τιμώμενος προσκεκλημένος ήταν ο ηγέτης του Δημοτικού Συμβουλίου του Barnet, Councillor Richard Cornelius, παρέστησαν δε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ανδρέας και Joanna Ταμπουρίδη, ο Βουλευτής της περιοχής Hendon, Dr Matthew Offord, ο Επίσκοπος Τροπαίου Αθανάσιος, η Προϊσταμένη της Ελληνικής Εκπαιδευτικής Αποστολής, Βαρβάρα Καμπουρίδου, ο Πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της Κοινότητος Τιμίου Σταυρού και Αρχαγγέλου Μιχαήλ Hendon, Ξενοφών Πρωτοπαπάς, και ο Δώρος Παρτασίδης.

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους του, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριος, ετόνισε τις επικρατούσες αγαστές σχέσεις μεταξύ των Δημοτικών Αρχών της περιοχής Barnet και των 40 περίπου χιλιάδων ομογενών που ζουν και προοδεύουν στην περιοχή αυτή. Μερικοί δε, μάλιστα, είναι και Δημοτικοί Σύμβουλοι της περιοχής, η δε Λίζα Rutter, θυγατέρα ενός από τους Ιερείς της Αρχιεπισκοπής, διετέλεσε και Δήμαρχος Barnet στην περίοδο 2011-2012.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τόνισε την μεγάλη σημασία που δίδουν οι ομογενείς της περιοχής στην εκπαίδευση των τέκνων τους, η οποία διασφαλίζεται διαχρονικά από την ύπαρξη και την κανονική και απρόσκοπτη λειτουργία των Ιερών Ναών και των απογευματινών και Σαββατιανών Σχολείων. Ανεφέρθη μάλιστα και στην ίδρυση, το 2000, στην περιοχή Thornton Heath του Croydon, του πρώτου Ελληνικού Ημερήσιου Ορθοδόξου Ομολογιακού Σχολείου Δημοτικής Εκπαίδευσης, το οποίο είχε και έχει μεγάλη επιτυχία, όπως και στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την δημιουργία Ελληνικού Ημερήσιου Ορθοδόξου Ομολογιακού Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης στην περιοχή Barnet και Enfield του Λονδίνου. Για την επιτυχία δε των καταβαλλομένων αυτών προσπαθειών αποφασιστικό ρόλο, είπε, θα διαδραματίσουν οι Τοπικές Αρχές των εν λόγω περιοχών.

 

 

Από τα Γραφεία της Αρχιεπισκοπής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ