Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος.

 Μας έδωσε μεγάλη χαρά η πορεία της Εθνικής μας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας καθώς «έγραψε» αρκετές πρωτόγνωρες για την ποδοσφαιρική μας ιστορία «πρωτιές»…

Σήμερα και χθες τα διεθνή ΜΜΕ που ασχολούνται με θέματα σπορ επικέντρωσαν τα σχόλιά τους στο εξελισσόμενο παγκοσμίως γνωστό τουρνουά τένις που γίνεται στο Wimbledon.

 

http://www.bbc.co.uk/sport/0/tennis/28117044

 

http://www.bbc.co.uk/sport/0/tennis/28120796

 

Και αυτό δεν οφείλεται μόνο στην μέχρι τώρα πετυχημένη πορεία του Βρετανού πρωταθλητή AndyMurray αλλά και στην ΕΚΠΛΗΞΗ που ακούει στο όνομα Nick Kyrgios, του 19χρονου Αυστραλού που ΔΕΝ συγκαταλέγεται στους 100 καλλίτερους του Κόσμου καθώς βρίσκεται στην 144η θέση αλλά ΝΙΚΗΣΕ στον αγώνα του με τον ΠΡΩΤΟ στην κατάταξη RafaelNada!…

Ο Nick Kyrgios τον οποίο ήδη τα ΜΜΕ της Αυστραλίας χαρακτηρίζουν ως τον νέο Εθνικό τους «ήρωα», γεννήθηκε στην Καμπέρα το 1995, έχει Έλληνα πατέρα και μητέρα Μαλαισιανή.

Ο πατέρας του Γιώργος έχει δικό του συνεργείο βαφών και η μητέρα του Norlaila είναι τεχνικός κομπιούτερ. Ο 19χρονος «αστέρας» του τένις Νικόλας έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό τον Χρήστο που είναι δικηγόρος και μια μεγαλύτερη αδελφή την Χαλιμά που είναι ηθοποιός.

Σίγουρα η γενέτειρά του Αυστραλία δικαιούται να τον θεωρεί «δικό της ήρωα» στα αθλητικά δρώμενα αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να μας παρεξηγήσει εάν τον Νικόλα, που του ευχόμαστε πολλές επιτυχίες και ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις, τον θεωρήσουμε και εμείς εξαιτίας του Έλληνα πατέρα του και έστω λίγο «δικό μας παιδί…»

Χρειαζόμαστε μερικά τέτοια…

 

http://www.youtube.com/watch?v=edtv4IIZmJM

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ