Ρεπορτάζ: Νίκος  Σουτόπουλος.

Φωτογραφία: Μαρία Χατζηνάκου (Maria Hatzinakos).

ΣΙΚΑΓΟ: Επ’ ευκαιρία της 60ης επετείου της εισδοχής της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ και της συνόδου του ΝΑΤΟ που έλαβε χώρα στην πόλη του Σικάγου, 20-21 Μαΐου 2012 η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Σικάγο κ. Ιωάννα Ευθυμιάδου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος, έδωσε δεξίωση προς τιμήν του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Π. Μολυβιάτη και του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Φράγκου Φραγκούλη.

Η δεξίωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο  19 Μαϊου 2012,  7:00 -9:00 μ.μ στο ξενοδοχείο «Ritz-Carlton» του Σικάγου. Στην δεξίωση ήταν προσκεκλημένοι και παραβρέθηκαν αρκετοί επιφανείς εκπρόσωποι της ελληνικής παροικίας του Σικάγου καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής κυβέρνησης της πολιτείας του Ιλλινόις και της πόλης του Σικάγου. Μεταξύ αυτών ήταν ο κυβερνήτης της Πολιτείας του Ιλλινόις  Pat Queen, ο Γραμματέας της Πολιτείας (Secretary of State) φιλέλλην Jessie White, εκπρόσωπος του Δημάρχου της πόλης του Σικάγου, η ελληνοαμερικανίδα Tαμίας της πόλης του Σικάγου (Cook County Treasurer) κα Μαρία Παππά (Maria Pappas), ο πρώην υπουργός οικονομικών της πολιτείας του Ιλλινόις κ. Αλέξης Γιαννούλιας (Alex Giannoulias) και η υπεύθυνη στο τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων Υδρευσης του Σικάγου (Water Reclamation) κα Μαριάννα Σπυροπούλου (Marianna Spiropoulos) κόρη του Περιφεριάρχη του ΣΑΕ Η.Π.Α. κ. Θεόδ. Σπυρόπουλου.

Από την Ελληνική παροικία ήσαν παρόντες ο Μητροπολίτης Σικάγου κ.κ. Ιάκωβος, ο κ. Θεόδωρος Σπυρόπουλος περιφεριάρχης του ΣΑΕ με τη σύζυγό του, ο κ. Ανδρέας Άθενς (Andrew Athens), πρώην πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, ο πρώην περιφεριάρχης του ΣΑΕ Αμερικής και νυν πρόεδρος του Πανελληνίου Ιδρύματος Υποτροφιών κ. Χρήστος Τομαράς και άλλοι.

Παρόντες ήταν επίσης ο πρέσβυς της Ελλάδος στην Ουάσιγκτων κ. Β. Κασκαρέλης καθώς και ο,Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος,  Πρέσβυς κ. Αλέξης Ζέπος, ο οποίος στο παρελθόν είχε υπηρετήσει ως Γενικός Πρόξενος στο Σικάγο.

Τους επίσημους προσκεκλημμένους παρουσίασε ο κ. Εντυ Ζεμενίδης εκτελεστικός διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Ηγετικού Συμβουλίου. Οι ομιλητές τόνισαν την φιλία που συνδέει τις δύο χώρες από τον 19ο αιώνα ακόμη, όταν Αμερικανοί πολίτες φιλέλληνες πήγαν να πολεμήσουν στην Ελλάδα για την απελευθέρωσή της από τον Οθωμανικό ζυγό και την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους. Ο κυβερνήτης καθώς και ο γραμματέας της πολιτείας ανέφεραν επίσης ότι θα στηρίξουν την Ελλάδα στην δύσκολη περίοδο που διανύει στον οικονομικό και πολιτικό τομέα.

Στο τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος και ο κυβερνήτης της πολιτείας του Ιλλινόις επισφράγισαν την καλή ατμόσφαιρα συμπαράστασης σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα, αφού αντάλλαξαν δώρα φιλίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ