Αναφορικά με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt κατά την οποία ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Όλι Ρεν εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει αίτηση για τη θέση του πρόεδρου της Φινλανδίας, ο Γερμανός ευρωβουλευτής των Ελεύθερων Δημοκρατών Γιώργος Χατζημαρκάκης δηλώνει:

«Ο Επίτροπος Όλι Ρεν ανήκει στον στενό κύκλο του προέδρου της Κομισιόν Μπαρόζο κι ο ρόλος του έχει συνεπώς ιδιαίτερη σημασία. Με την ανώτερη και ήπια στάση που κράτησε κατά την διάρκεια της κρίσης του ευρώ, ήταν και είναι μία από τις βασικές προσωπικότητες για την διεκπεραίωση της κρίσης. Η αποχώρησή του θα ήταν μεγάλη απώλεια για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ για την Φινλανδία θα αποτελούσε μεγάλη νίκη.

Επιπλέον αν ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Φινλανδίας Erkki Liikanen επανεξέταζε μια πιθανή υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΚΤ, αυτό θα διασφάλιζε μια σταθερή πορεία για την Ευρώπη. Αντιθέτως, θα είχε ως επίπτωση τον ανασχηματισμό της Κομισιόν υπό τον Μπαρόζο, δεδομένο ότι δύο Φιλανδοί δε μπορούν να καλύπτουν αξιώματα σε κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ