Κυριακή 27. Μαρτίου 2011.

Δημοτικές εκλογές στο Ομόσπονδο κρατίδιο της Έσση.

Γράφει ο Απόστολος Δίκογλου

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, συμπατριώτες Έλληνες και Ελληνίδες

Ας μη λείψει κανείς, από το 18 έτος της ηλικίας του, από τις κάλπες στις 27 Μαρτίου 2011. Κάντε χρήση της ώριμης νοημοσύνης σας και επιλέξτε -χωρίς ιδεολογικές παρωπίδες και αχρείαστους συναισθηματισμούς- εκείνους τους υποψηφίους που είναι φερέγγυοι και ενδιαφέρονται πραγματικά για τα κοινά συμφέροντα της πόλης σας, αλλά έχουν και μια ευαίσθητη προσέγγιση στα θέματα που σχετίζονται και αφορούν την Πατρίδα μας Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία από το Βερολίνο οι Ευρωπολίτες, που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους με δικαίωμα τού εκλέγειν και εκλέγεσθαι στη Hessen, ανέρχονται σε περίπου 230.000 άτομα! Ανάμεσά τους, 40.000 Έλληνες.

Όπως θυμάστε, εμείς οι Έλληνες μαζί με τους μετανάστες των χωρών τής ΕΕ, αποκτήσαμε μετά από δεκαετίες το ποθητό δικαίωμα να συμμετέχουμε ισότιμα με τους Γερμανούς συμπολίτες μας στις δημοτικές εκλογές στο Κρατίδιο της Έσσης, από τις αρχές του 1990, κι αυτό κατόπιν νομοθετικής ρύθμισης από την κεντρική εξουσία των Βρυξελλών!

Εμείς, οι «έξυπνοι» Έλληνες, ξεκινήσαμε νωρίς για να φτάσουμε τελευταίοι! Το αρχικό ζωηρό μας ενδιαφέρον για τα κοινά, μετά την πρώτη δυνατή φλόγα στη δεκαετία του τού ‘90, μειώθηκε αισθητά ενώ οι άλλες εθνότητες επιδεικνύουν μια δυναμική για τα κοινά που εντυπωσιάζει και συνάμα φοβίζει. Διεκδικούν ακόμη και δημαρχίες και Kreise! Γι’ αυτό κάνουμε έκκληση από τη θέση αυτή να στηρίξετε πρωτίστως άξιους συμπατριώτες μας υποψηφίους, όπου αυτοί υπάρχουν, αδιάφορο με πιο κόμμα ή παράταξη κατεβαίνουν στις εκλογές. Αλλά και στην αντίθετη περίπτωση να πάμε στις κάλπες με αίσθημα ευθύνης και πολιτικό νου, ώστε να επικρατήσουν οι σωστοί, οι  έντιμοι αλλά και Φιλέλληνες ανάμεσα στους Γερμανούς υποψηφίους.

Ο Ελληνισμός της Έσσης έχει αποδείξει από το 1997, ότι στην τοπική Αυτοδιοίκηση ξέρει να κάνει σωστές επιλογές και να δίνει νικηφόρες μάχες.  Είμαστε βέβαιοι ότι και τούτη τη φορά το Ελληνικό στοιχείο, ενωμένο και με την πείρα που διαθέτει, θα θριαμβεύσει.

Καλή επιτυχία σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα.

Απόστολος Δίκογλου

1994 – 1999 Αντιπρόεδρος στο Συμβούλιο Αλλοδαπών (Ausländerbeirat)
1999 – 2004 πρώτος αλλοδαπός δημοτικός Σύμβουλος (CDU) στην πόλη Ντύσσελντορφ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ