Από το Γραφείο του Υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και υποψήφιου ευρωβουλευτή, πήραμε το παρακάτω δελτίου τύπου:

 

Ο Υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά Παντελής Καψής μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό REALFM και στη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην έξοδο της χώρας στις αγορές λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι είναι σημαντικό να βγούμε στις αγορές. Η Ελλάδα δίνει ένα μήνυμα προς τις αγορές ότι αρχίζει και στέκεται στα πόδια της. Όμως χρειάζονται και επενδύσεις για να αντιμετωπίσουμε την ανεργία. Όσο κερδίζουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και προχωράμε στις μεταρρυθμίσεις τόσο θα βελτιώνονται και η προοπτική της ανάπτυξης και η δυνατότητά μας για αποπληρωμή του χρέους.»

Ερωτηθείς για τις πολιτικές εξελίξεις, τόνισε την ανάγκη για κυβερνητική σταθερότητα δηλώνοντας επίσης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να μην κερδίσει κανέναν μεγάλο δήμο και καμία περιφέρεια. Το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών θα είναι σημαντικό για την πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους είναι να θεωρήσουν οι αγορές ότι υπάρχει αστάθεια και εκεί θα υπάρξει πρόβλημα. Οι εκλογές είναι σημαντικές και για την Κεντροαριστερά, και επειδή η Ελιά είναι η πρόταση για την ενότητα της Κεντροαριστεράς θεωρώ σημαντικό να υποστηριχθεί ευρύτερα το ψηφοδέλτιό της».

 

Σχετικά με το Ποτάμι, παρατήρησε τα εξής: «Ελπίζω ότι το Ποτάμι θα αποτελέσει μέρος του νέου κύκλου συζητήσεων που θα ξεκινήσει μετά τις εκλογές για την Κεντροαριστερά. Μέχρι στιγμής δείχνει μια αλαζονεία στο θέμα των συνεργασιών και στην αντιμετώπιση των πολιτικών εξελίξεων. Τι σημαίνει “Δεν έχω καμία σχέση με το παρελθόν”; Σημαίνει ότι η Μεταπολίτευση είναι για πέταμα; Ότι δεν έγινε τίποτα θετικό στη χώρα κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης και τη διαγράφει μονοκονδυλιά; Και αν έγιναν θετικά, ποιοι τα έκαναν; Τα πρόσωπα που δεν έχουν εμπλακεί σε τίποτα έχουν εξ ορισμού δίκιο; Έχω αυτού του τύπου τις επιφυλάξεις με το Ποτάμι, αλλά σίγουρα μετά τις εκλογές ο διάλογος πρέπει να γίνει και με τη ΔΗΜΑΡ και με το Ποτάμι, εφόσον έχει την πρόθεση».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ