Με λαμπρότητα εορτάσθηκε την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011, η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 στην έδρα της Ελληνικής Ενωσης Μασσαλίας. Στην γιορτή παρέστησαν ο κ. Γενικός Πρόξενος Μασσαλίας, ο κ. Λιμενικός Πρόξενος, ο κ. Πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης, ο κ. Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, γονείς και αρκετός κόσμος. Οι μαθητές του Ελληνικού Σχολείου Μασσαλίας ζωντάνεψαν μνήμες από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Το πρόγραμμα περιελάμβανε τραγούδια και ποιήματα για την Εθνική επέτειο και παραδοσιακούς χορούς.

Τα παιδιά διάβασαν κείμενα που μας περιέγραφαν με γλαφυρό τρόπο τη συμμετοχή των Ηρωïκών μας νησιών στην Εθνεγερσία του 1821. Ιδιαίτερα τονίστηκε ο ρόλος της Κύπρου και η συμμετοχή των Κυπρίων και η συμπαράστασή τους στον αγώνα για μια Ελεύθερη ΕΛΛΑΔΑ

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές που με τόση σοβαρότητα απέδωσαν το πνεύμα και το κλίμα της επετείου, στις εκπαιδευτικούς που προετοίμασαν και οργάνωσαν τη φετινή γιορτή. Μια γιοτή που μας επέτρeψε να νιώθουμε περήφανοι για τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας, που χάρη σ’αυτούς η Μητέρα Πατρίδα είναι σήμερα ελεύθερη, ύστερα από τετρακόσια και πλέον χρόνια σκλαβιάς.

ΖΗΤΩ Η 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Φωτό: Μαθητές υπερήφανοι, με την Ελληνική σημαία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ