W-Gikas, Koinotita

Στην Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης έγιναν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας είναι ο Ιωάννης Δαουράκης. Το νέο Δ.Σ. απαρτίζεται ως εξής:

Πρόεδρος: Ιωάννης Δαουράκης (ΠΑΣΚΕΜ)
Αντιπρόεδρος: Διονύσιος Κωνσταντάτος (ΠΑΣΚΕΜ)
Γραμματέας: Παναγιώτης Τσέπης (ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ)
Ταμίας: Γεώργιος Σίμος (ΠΑΣΚΕΜ)
Β’ Γραμματέας: Ιωάννης Κίτσιος (ΠΑΣΚΕΜ)
Μέλος: Αφροδίτη Φωτίου (ΠΑΣΚΕΜ)
Μέλος: Γεώργιος Τούσιας (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ)
Μέλος: Γεώργιος Βαρετιμίδης (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ)
Μέλος: Χρήστος Κρυονερίτης (ΠΑΣΚΕΜ)

Στην αρχή της διαδικασίας τον λόγο πήρε ο κ. Δαουράκης, ο οποίος έκανε σύντομο απολογισμό της απερχόμενης περιόδου και τόνισε ότι θέλει να συνεργαστεί με όλα τα μέλη του νέου Δ.Σ. και πρότεινε το νέο Προεδρείο να είναι εννιαίο και να αποτελείται από μέλη από την ΠΑΣΚΕΜ, από την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και από τις Νέες Δυνάμεις. Επίσης προβλέπει λόγω της ειδικής οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα ένα ισχυρό νέο κύμα μετανάστευσης στη Γερμανία και γι’ αυτό η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης θα χρειαστεί ένα πιο δυναμικό Δ.Σ.

Στη συνέχεια τον λόγο τον πήρε ο Χρήστος Τούσιας (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ), ο οποίος χαιρέτησε επίσης το Δ.Σ. και χάρηκε κυρίως για τα νέα άτομα που εκλέχηθκαν στο νέο Δ.Σ. Στη συνέχεια τόνισε ότι εκτιμεί μεν την πρόταση του κ. Δαουράκη σε σχέση με τη σύσταση ενός εννιαίου προεδρείου αλλά εκφράστηκε ότι η ομάδα του, δεν μπορεί να υποστηρίξει αυτήν την πρόταση λόγω πολιτικής αντίληψης. Θα συμμετάσχουν στο νέο Δ.Σ. ως απλά μέλη και θα βοηθήσουν στο έργο της Κοινότητας. Τόνισε επίσης ότι οι Ελληνικές κοινότητες πρέπει να κάνουν μαχητικό άλμα και ότι ο ρόλος της πρέπει να είναι πολιτικός.

Τέλος χαιρέτησε και ο Τσέπης Παναγιώτς (Νέες Δυνάμεις) ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει να μας ενδιαφέρει κυρίως η τοπική κοινωνία και ο Ελληνισμός της Νυρεμβέργης και τα προβλήματά του (π.χ. Προξενείο, τα σχολεία) και λιγότερο η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και δέχτηκε την πρόταση του κ. Δαουράκη για την σύσταση ενός εννιαίου Προεδρείου.

Στη συνέχεια, μετά από πέντε λεπτά διάλειμμα, έγιναν οι αρχερεσίες των αξιωμάτων του νέου Δ.Σ. Όλα τα άτομα που εκλέχτηκαν έλαβαν επτά θετικές ψήφους και δύο λευκά. Η ψηφοφορία έγινε μυστική αλλά από την ανοιχτή τοποθέτηση των μελών τα λευκά πρέπει να προέρχονται από τα δύο μέλη της ομάδας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ μιας και δεν συμφώνησαν για εννιαίο προεδρείο.

Διαμαντής Γκίκας

Καλή επιτυχία στο έργο του νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Πηγή: www.enimerosi.de

Φωτογραφία: Το νέο Δ.Σ. της Ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης.
Από αριστερά πάνω:
Χρήστος Κρυονερίτης, Γεώργιος Τούσιας, Ιωάννης Δαουράκης,
Διονύσιος Κωνσταντάτος, Αφροδίτη Φωτίου, Ιωάννης Κίτσιος.
Κάτω: Γεώργιος Βαρετιμίδης, Παναγιώτης Τσέπης, Γεώργιος Σίμος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ