Με απογοήτευση, αλλά και οργή οπαδοί σε μπυραρία του Βερολίνου αντέδρασαν στον αποκλεισμό της Εθνικής Γερμανίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στο Κατάρ.Μετά από την ήττα κόλαφο με 2-1 από την Ιαπωνία, οι ελπίδες της Εθνικής Γερμανίας αναπτερώθηκαν από την ισοπαλία 1-1 με την Ισπανία. Όμως η ήττα των Ισπανών από την Ιαπωνία εχθές σφράγισε τη μοίρα της Γερμανίας παρά τη νίκη της με 4-2 επί της Κόστα Ρίκα.

Σε μια μπυραρία του Βερολίνου ο Έρικ Βάρνκε δηλώνει απογοητευμένος από τον αποκλεισμό της Νατσιονάλμανσαφτ, ο ίδιος υπολόγιζε ότι η Γερμανία θα περνούσε στον επόμενο γύρο: «Κανείς δεν περίμενε ότι η Ιαπωνία θα κέρδιζε την Ισπανία. Στο τέλος ωστόσο μας άξιζε ο αποκλεισμός. Πρέπει να το παραδεχθούμε. Η πορεία της Εθνικής τα τελευταία χρόνια δεν είναι καλή. Κάπου μέσα στο μυαλό μου θεωρούσα δεδομένο ότι θα αποκλειστούμε».

«Η Γερμανία θα έπρεπε να φτάσει στα προημιτελικά»

Η αναμέτρηση Ισπανίας – Ιαπωνίας ήταν σαν σκωτσέζικο ντους για τους γερμανούς οπαδούς. Σε κάποια στιγμή πίστεψαν ότι η Γερμανία θα προκρίνονταν. Ήδη όμως πριν οι τηλεοπτικοί σχολιαστές επιβεβαιώσουν ότι η Ιαπωνία νίκησε τους Ισπανούς πολλοί δυσαρεστημένοι οπαδοί στην μπυραρία έκαναν λόγο για «καταστροφή» και «συντριπτική ήττα» και παίρνοντας παλτό και μπουφάν βγήκαν έξω για να γυρίσουν στα σπίτια τους.

Το σφύριγμα της λήξης προκάλεσε αποδοκιμασίες και διαμαρτυρίες σε όσους συνέχιζαν να παρακολουθούν το ματς. «Η Γερμανία θα έπρεπε να είχε φτάσει στα προημιτελικά», λέει ο 41χρονος Λέβεντ Λάντσκε: «Θεωρητικά ήταν εφικτό, αλλά μετά βρέθηκε στο διάβα μας η Ιαπωνία και μετά η Κόστα Ρίκα».

Σε μια πιο ψύχραιμη θεώρηση της κατάστασης ο φίλαθλος Μίχαελ Σράιμπερ εκτιμά: «Δεν σκέφτηκα ούτε μια στιγμή ότι η Ιαπωνία θα νικούσε την Ισπανία. Ήταν μια έκπληξη, αλλά δεν είναι η πρώτη σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δείχνει ωστόσο ότι μικρότερες και φαινομενικά πιο αδύναμες ομάδες παίζουν πλέον ποδόσφαιρο επιπέδου».

Στέφανος Γεωργακόπουλος (dpa, AFPTV)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ