Παρουσίαση της επικοινωνιακής καμπάνιας ‘Ελλάδα η πλουσιότερη χώρα του κόσμου’ από την Υπουργό Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη.

Την παρουσίαση της επικοινωνιακής καμπάνιας, «Ελλάδα η πλουσιότερη χώρα του κόσμου», έκανε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη πρόσφατα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Όπως εξήγησε η υπουργός Τουρισμού δεν είναι μια ακόμα καμπάνια τουριστικής συνείδησης, αλλά για μια προσπάθεια που στέλνει ένα θετικό μήνυμα προς κάθε Έλληνα πολίτη, προς κάθε επαγγελματία του τουρισμού, προκειμένου να αναδειχθεί η μοναδική ομορφιά της Ελλάδας, με τρόπο σύγχρονο και εναλλακτικό.

Κατά την ομιλία της η υπουργός Τουρισμού εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι φέτος θα είναι μια καλή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα. Ωστόσο  υπογράμμισε «οι καλές χρονιές δεν χαρίζονται, αλλά έρχονται -και ξανάρχονται- με πολύ προσπάθεια. Σχέδιο και επιμονή. Συλλογική δουλειά». Επίσης ζήτησε απ όλους, κάθε ένας από το πόστο τους, να συνεισφέρουν, ώστε οι επισκέπτες να περάσουν αξέχαστες διακοπές.

«Να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Να αποδείξουμε την  αγάπη μας για τον τόπο. Να υπενθυμίσουμε πόσο φιλόξενοι είμαστε. Να διαφημίσουμε πόσο καλοί  επαγγελματίες είμαστε. Να αναδείξουμε τον θησαυρό της Ελλάδας σε αξίες, ιστορία και μνήμες. Το brand, το όνομα ‘Ελλάδα’ είναι πανίσχυρο. Αντέχει οποιαδήποτε κρίση», τόνισε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε «Η εικόνα αλλάζει Η εικόνα αλλάζει. Βήμα, βήμα. Γίνεται καλύτερη. Πιο φωτεινή, πιο αισιόδοξη. Αυτή την αισιόδοξη  και φωτεινή πλευρά θέλουμε να αναδείξουμε».

Η καμπάνια αποτελείται από τέσσερα διαφορετικά βίντεο τα οποία θα αναρτηθούν σταδιακά στο διαδίκτυο και θα προβληθούν ως κοινωνικό μήνυμα στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση του κοινού και στην προσέλκυση μεγαλυτέρου αριθμού τουριστών.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ο κ. Γιάννης Χαραλαμπόπουλος ο οποίος δημιούργησε το βίντεο της καμπάνιας και ο ηθοποιός κ. Ρένος Χαραλαμπίδης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η καμπάνια για όσους ενδιαφέρονται βρίσκεται στα link:


ΟΜΙΛΙΑ ΥΠ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΛΓΑΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Να υπενθυμίσουμε πόσο φιλόξενοι είμαστε. Να διαφημίσουμε πόσο καλοί επαγγελματίες είμαστε. Να αναδείξουμε τον θησαυρό της Ελλάδας σε αξίες, ιστορία και μνήμες. Αυτό τον θησαυρό δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε, όσο δύσκολα κι αν είναι τα χρόνια που διανύουμε. Το brand, το όνομα ‘Ελλάδα’ είναι πανίσχυρο. Αντέχει οποιαδήποτε κρίση. Αντέχει σε κλυδωνισμούς και αρνητική δημοσιότητα. Αντέχει λόγω του βάθους των θεμελίων του. Ξέρουμε πολύ καλά τη δυσκολία να προβάλει κανείς την Ελλάδα σήμερα, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχουμε να παλέψουμε με πολλά στερεότυπα. Με αρνητικές εικόνες και καχυποψία. Με ελάχιστα μέσα, αλλά με πείσμα και διάθεση για δουλειά. Πιστεύουμε όμως ότι τα πράγματα αλλάζουν. Η εικόνα αλλάζει. Βήμα, βήμα. Γίνεται καλύτερη. Πιο φωτεινή, πιο αισιόδοξη. Αυτή την αισιόδοξη και φωτεινή πλευρά θέλουμε να αναδείξουμε. Όλα τα πράγματα αλλάζουν. Και τα αρνητικά διορθώνονται. Δεν έχουμε στόχο να «νουθετήσουμε» κανέναν. Όλα γίνονται με αγάπη και σεβασμό προς όσους ασχολούνται με τον τουρισμό. Με αγάπη και σεβασμό στα αυθεντικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας. Πιστεύουμε απόλυτα στις δυνάμεις μας. Στο δυναμικό του Ελληνικού τουρισμού. Υπάρχουν εξαιρετικά ελληνικά ξενοδοχεία. Οι επιχειρηματίες του Τουρισμού έχουν συνείδηση της αναγκαιότητας αύξησης του τουριστικού ρεύματος. Οι εργαζόμενοι έχουν συναίσθηση της σημασίας μίας καλής τουριστικής περιόδου.

Οι θάλασσες μας βραβεύονται συστηματικά για τα καθαρά τους νερά. Τα προϊόντα μας είναι υψηλής ποιότητας. Είμαστε μία χώρα ανοικτό –μουσείο.
Ζούμε κάτω από ένα μοναδικό φως μέσα στη ζωντανή μας ιστορία. Αυτή την κοινή συνείδηση θέλουμε να ενεργοποιήσουμε. Αυτή την κοινή συνείδηση θέλουμε να φέρουμε στην επιφάνεια. Αυτή την ομορφιά καλούμαστε να δείξουμε στους φιλοξενούμενους μας. Αυτόν τον τεράστιο πλούτο θέλουμε να υπενθυμίσουμε. Τον πλούτο εικόνων και εμπειριών. Των ανθρώπων και της φιλοξενίας. Γιατί όπως λέει και το διαφημιστικό, «η Ελλάδα είναι η πλουσιότερη χώρα του κόσμου». Αλήθεια, μπορεί να διαφωνήσει κανείς σε αυτό;
Κλείνοντας, θα ήθελα να πω λίγα λόγια για τους ανθρώπους που εργάστηκαν.
– Ευχαριστώ πολύ τον Ρένο Χαραλαμπίδη, που δέχτηκε αφιλοκερδώς να συμμετέχει, παρά το βεβαρυμμένο πρόγραμμα του, δανείζοντας τη φωνή του και δίνοντας με τον τρόπο του στην καμπάνια, το τόνο που θέλαμε να έχει. – Ευχαριστώ πολύ τη βραβευμένη beetroot, την εταιρία design από τη Θεσσαλονίκη και τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, που σχεδίασαν και έφτιαξαν τα video της καμπάνιας.
– Ευχαριστώ όλους όσους εργάστηκαν για να παρουσιάσουμε μια φρέσκια ιδέα με χιούμορ και σύγχρονη αισθητική. Φίλες και φίλοι, ο τουρισμός είναι μια συλλογική προσπάθεια.
Μια προσπάθεια που δεν χρειάζεται «μισόλογα» και «περίπου». Μια προσπάθεια που χρειάζεται όρεξη, φιλότιμο και αφοσίωση.
Σας ευχαριστώ πολύ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ