Βουδαπέστη 14 Σεπτεμβρίου 2010. Η Έκθεση με τίτλο Ελληνική Κληρονομιά. Ελληνική Ορθόδοξος Διασπορά στην Ουγγαρία 17ος-19ος αιώνας , παρουσιάστηκε για τέταρτη συνεχή φορά, στην πόλη της Θεσσαλονίκης στα 45 Δημήτρια 2010 , στην Casa Bianca σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ουγγρικής Δημοκρατίας και του Δήμου της Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης καθόσον η Ουγγαρία είναι η τιμώμενη Χώρα.

Τα εγκαίνια της εκθέσεως έγιναν τη Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010 από τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού της Ουγγαρίας κ. HÁLASZ JÁNOS, τον Πρέσβη της Ουγγαρίας κ. TÓTH JÓZSEF , τον Αντιδήμαρχο κ. Βασίλειο Γάκη , τον Γραμματέα της Ελληνικής Εκκλησιαστικής Κοινότητας και του Ελληνικού-Κυπριακού –Ουγγρικού Συλλόγου Φιλίας κ. Βασίλειο Σταματόπουλο , και τον πρόεδρο του ιδρύματος για τον Ελληνικό Πολιτισμό κ. Βασίλη Αγγελίδη.

Εκτός των πολλών παρευρισκομένων τίμησαν με την παρουσία τους , ο επίτιμος πρόξενος της Ουγγαρίας κ. Δημήτρης Τακάς , η πρόεδρος της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης του 12ου Διαμερίσματος της Βουδαπέστης κα. Ντόρα Μόκαλη και ο πρόεδρος της Ελληνογερμανικής Φιλίας κ Ιωάννης Παπαστοΐτσης.

Στην Έκθεση παρουσιάστηκαν, Εκκλησιαστικά κειμήλια, Ελληνική βιβλία , πίνακες Ελλήνων ζωγράφων, χειρόγραφα έγγραφα της Ελληνικής Θρησκευτικής Κοινότητας, εφημερίδες του 1821 και 1826 που αναφέρονται στα Ελληνικά γεγονότα της εποχής και διάφορα άλλα προσωπικά αντικείμενα γνωστών Ελληνικών οικογενειών.

Μετά το τέλος των εγκαινίων ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα και δεξίωση στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς .

Ο Γραμματέας
Βασίλειος Σταματόπουλος

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ-ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΥΓΓΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΑΣ
grcima@gmail.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ