Η χορωδία τής Αδελφότητας παρουσιάζει το έξοχο ρεπερτόριό της.

ΒΙΕΝΝΗ. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ελληνική Μουσική Βραδιά από το ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» το Σάββατο 24 Απριλίου 2010, στην αίθουσα Κόλπινγκχάους της Βιέννης, κατά την οποία η Μικτή παραδοσιακή Χορωδία της Αδελφότητας Μικρασιατών Νομού Σερρών «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ» παρουσίασε παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια από όλη την Ελλάδα και τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας. Συντονιστής-παρουσιαστής της μοναδικής αυτής βραδιάς ήταν ο καθηγητής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αλέξανδρος Ντονάς.

Τη λαμπρή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος της Πρεσβείας Ελλάδος στη Βιέννη Πέτρος Παναγιωτόπουλος, ο Βουλευτής και Δημοτικός σύμβουλος του Κρατιδίου της Βιέννης κος Χάρβανεκ, η υπεύθυνη Πολιτιστικών της Πρεσβείας Αικατερίνη Πετράκη, ο εκπρόσωπος της Πρεσβείας Κύπρου Κωνσταντίνος Ζιβανάς, ο Διευθυντής του Γραφείου ΕΟΤ Βιέννης Παναγιώτης Σκορδάς, ο εκπρόσωπος της Μόνιμης Διπλωματικής Αντιπροσωπείας του ΟΑΣΕ Αθανάσιος Μουρούσιας, η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Όλγα Σαραντοπούλου, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Μελέτης και Καταγραφής Απόδημου Ελληνισμού και εκδότης της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας «SOFIA TIMES” κος Πασχαλίδης, η Δημοτική Σύμβουλος της 9ης Περιφέρειας Βιέννης, κα Βούρτσερ, μέλη των διπλωματικών αποστολών και εκπρόσωποι των φοιτητικών και πολιτιστικών οργανώσεων Αυστρίας και πλήθος ομογενών Ελλήνων και Αυστριακών πολιτών φίλων του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής μουσικής.

Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας «ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ» ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Συλλόγου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» για την πρόσκληση και παρουσίασε το πλούσιο βιογραφικό τού Συλλόγου του με ομολογουμένως ιδιαίτερα επιτυχείς παρουσίες τόσο σε Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό με κορυφαία αυτή, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε από τη Μικτή παραδοσιακή Χορωδία της Αδελφότητας, που παρουσίασε δημοτικά τραγούδια από όλη την Ελλάδα καθώς και από τις αλησμόνητες πατρίδες, κάνοντας τους παρευρισκόμενους να σιγοτραγουδούν και προκαλώντας ρίγη συγκίνησης. Η εκπληκτική από κάθε πλευρά αυτή βραδιά έκλεισε με λαϊκό γλέντι, φέροντας τη σφραγίδα του Συλλόγου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», που είναι συνώνυμη της ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ, όπως τόνισε και η Γενική Γραμματέας του ΣΑΕ.

Από δεξιά ο πρόεδρος της Αδελφότητας Μικρασιατών Νομού Σερρών « ο Άγιος Πολύκαρπος», ο πρόεδρος του Διαπολιτιστικού Συλλόγου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»,ο διευθυντής της χορωδίας μας Δημήτριος Αρδανιώτης και ο Ηλίας Χατζηηλίας (όρθιος) μέλος της χορωδίας και του συλλόγου μας.
Η Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου και πρόεδρος της Αδελφότητας Χαρίλαος Ζήκος.
Η χορωδία τής Αδελφότητας παρουσιάζει το έξοχο ρεπερτόριό της.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ