Από τον Δρ. Ιωάννη Κ. Μανιό (D.D.S.),
Χειρουργό Οδοντίατρο – Στοματολόγο,
Υποπτέραρχο (ΥΟ) ε.α.

Στις χαλεπές αυτές ημέρες που σαφώς βιώνουμε όλοι μας, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τώρα είναι που χρειάζεται ο ευκολόπιστος και χιλιοπροδωμένος λαός μας … ελπίδα και Ελληνικό φως!

Πιστεύω ότι τα τραπεζικά συστήματα είναι
πιο επικίνδυνα για τις ελευθερίες,
από τους τακτικούς στρατούς.
(Θ.Τζέφενσον 1822).

Και του λόγου του, το ασφαλές βεβαιώνεται στις μέρες μας και στον τόπο μας, κατά τρόπο δραματικό! Σκέτη αρχαία τραγωδία!

Η διαφορά έγκειται στο ότι οι ξένοι στρατοί εισβάλλουν απρόσκλητοι … επιτιθέμενοι. Ενώ οι ξένες τράπεζες και τα διεθνή οικονομικά συστήματα,(αγορές!!!) έρχονται κατόπιν πρόσκλησης! Μας καλέσατε Κύριοι.., δεν ήλθαμε μόνοι μας, θα μας το πει κατάμουτρα ο σοσιαλ- υπέρ – φιλελεύθερος κ. Στρός Καν.

Τα πράγματα είναι απείρως επικινδυνότερα, αναφορικά με την στρατηγική μας στα Εθνικό- αμυντικά και εξωτερικά ζητήματα.

Το απελπιστικό έλλειμμα ενός δραστικού μίγματος αλληλοσυμπληρούμενων δογμάτων εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής … είναι προκλητικό.

Έχει μεγάλο πρόβλημα Εθνικής ασφάλειας καθώς ο εξ Ανατολών κάκιστος αυτός γείτονας, κλιμακώνει την επιθετικότητά του, διευρύνει τα πολλαπλά ερείσματά του, και αναλαμβάνει με τη συναίνεση ή την ανοχή, των ΗΠΑ, ρόλους περιφερειακού δερβέναγα.

Την ίδια στιγμή ο Ελληνισμός και με τις δυό κρατικές του εκφράσεις, βρίσκεται στην ώρα ΜΗΔΕΝ.

Ανενεργός και κοιτώντας… εκ του μακρόθεν τα γιγνόμενα … αδυνατεί να λειτουργήσει ακόμα και ως δύναμη αδράνειας.

Ηγεσίες διπλές!, δειλές, μικρές, μοιραίες και άβουλες αντάμα, δεν καρτερούνε ούτε … ένα θάμα!

Ευθύβολες και πρόσφατες, οι παρεμβάσεις καθηγητών όπως ο Ν. Σταύρου στην Ελευθεροτυπία (8/12/10), για τα κατά συρροήν … ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ … Στρατηγικά μας Εθνικά Σφάλματα, του κυρίου Β. Μαρκεζίνη στο Έθνος (5/12/10), για την ανάγκη ενός συνδυασμένου δόγματος Εθνικής Άμυνας και νέας Εξωτερικής Εθνικής Πολιτικής, και του κ. Θαλή Μυλωνά.., στο Διεθνές Βήμα (για την επισήμανση της αμέσου, επείγουσας! αλλαγής του Ήθους όλων μας, και την αναβάπτισή μας … στις πανάρχαιες Ελληνικές ρίζες μας, αλλά και της … ανικανοποίητης Δικαιοσύνης – Νέμεσης και Κάθαρσης … (τευχ.55,12/2010) … που πλανάται πάνω απ´ τα κεφάλια όλων μας! Συνέλληνες … είναι αλήθεια … πια!

Έχουμε βαθμιαία συρρίκνωση της Εθνικής μας κυριαρχίας! (Αττίλας, 1974 και έκτοτε), αλλά και της … Κρατικής (Ίμια 1996, Μαδρίτη 1997, με … ζωτικά συμφέροντα Τουρκίας στο Αιγαίο!, Ελσίνκι 1999, συνοριακές διαφορές!!!, S 300, αδιάκοπες ΚΑΙ κλιμακούμενες καθημερινές παραβιάσεις εναερίου μας χώρου, προσπάθεια…διαρκής, κατάληψης του Ανατολικού μας Αιγαίου … για … γεωτρήσεις και … έρευνα – διάσωση!, αβλαβείς! διελεύσεις τούρκικων φρεγατών έως … 2 μίλια από το Σούνιο! κλπ!.

Προσκολληθήκαμε στο άρμα ΗΠΑ – ΝΑΤΟ … χωρίς να μας παρέχουν καμία εγγύηση Εθνικής ασφαλείας και λειτουργούν σαφέστατα ΕΝΑΝΤΙΟΝ μας, (αυτό κραυγάζουν τα γεγονότα!!!). Συνεπώς ζητούμενο απόλυτο, πρώτιστο και αμέσως αναγκαίο είναι: η Εθνική Ασφάλεια!.

Ειδικότερα : η Ελλάς έχει ανάγκη στρατηγικού εταίρου που θα εγγυάται την ασφάλεια μας!. Η Αθήνα πρέπει να στραφεί άμεσα προς τη Ρωσία και Κίνα … και να σπεύσει να παραχωρήσει στη Ρωσία … αγκυροβόλιο στο Αιγαίο και διευκολύνσεις ανάλογες Ευρωπαϊκού εφαλτηρίου στην Κίνα.

Δεύτερο: η Ελλάς δεν αξιοποίησε την Ευρώ – ενωσιακή μοναδικότητά της. Η Είσοδος Βουλγαρίας, Ρουμανίας, άλλαξε το τοπίο να ασκήσει ηγεμονικό στρατηγικό ρόλο στη Βαλκανική ενδοχώρα. Την ίδια ώρα δύο βόρειοι γείτονές μας, Σκόπια και Αλβανία (διά χειρός Τουρκίας), δια σειράς πράξεών τους, υπονομεύουν απροκάλυπτα την ασφάλεια του Έθνους μας.

1) Η αφελής και προδοτική (Η Ελληνική προσφορά του πανάρχαιου ονόματος Μακεδονία στους Σλάβους και τους αργυρόνημους συνοδοιπόρους του Σόρρος και Σια, με τη φόρμουλα της σύνθετης ονομασίας κατέληξε ήδη μπούμερανγκ σε βάρος μας. Αφού αναγνωρίσαμε… τους Σλάβους ως δήθεν Μακεδόνες έστω … μετά από 20 αιώνες, στο εύρος της χρήσης, θα σκοντάφταμε:

Η πολιτική τάξη της χώρας – φοβούμαι και το διπλωματικό Σώμα – αρνούνται να κατανοήσουν ότι : το ποιοτικό αίτιο του αλυτρωτισμού είναι το όνομα και εφόσον θα υπάρχει αυτό, θα παράγει διαρκώς αλυτρωτισμό και θα αξιοποιείται από τον εκάστοτε κηδεμόνα του προτεκτοράτου!.

Τα μόνο που θα φόβιζε τους Σκοπιανούς … ώστε να απαρνηθούν τον Μακεδονισμό, είναι μία σοβαρή όμως, απειλή αντιστροφής του αλυτρωτισμού!

Στο μεταξύ, όσο δεν καταγγέλλουμε την περιβόητη ενδιάμεση συμφωνία – R.Holmbrong που πέθανε προχθές- είναι σχεδόν βέβαιο ότι η απόφαση της Χάγης όπου προσέφυγαν οι αντίδικοι, θα είναι εις βάρος μας.

Καλά … ένας διπλωμάτης εθνικόφρων (με την καλή έννοια), δεν υπάρχει … που να εισηγηθεί την καταγγελία της εδώ και τώρα :

2) Η Αλβανία έπρεπε να κάνει την Ελλάδα εικόνισμα!

Είκοσι ολόκληρα (20) χρόνια τώρα, εμείς ζούμε τους Αλβανούς, τους εδώ και τους εκεί.

Κι όμως … αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες!

Οι Αλβανοί τα παρέδωσαν όλα στους Τούρκους! Από το λιμάνι της Αυλώνας,(Τουρκικού Ναύσταθμου!), έως την υφαλοκρηπίδα, & άρνηση της συμφωνίας, ΑΟΖ, μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας …

Κανένα αντίμετρο από Ελληνικής πλευράς … δεν ελήφθη.

Πως τότε να μας πάρουν στα σοβαρά, περισπούδαστοι κύριοι των Υπουργείων Εθνικής Αμύνης & Εξωτερικών…

3) Στην Κύπρο μας τα αντανακλαστικά της ηγεσίας της είναι ακόμα χαμηλότερα, από τα της Ελλαδικής, και ο Άγγλο-αμερικανικός παράγων σκληρός & αδίστακτος στον φιλοτουρκισμό του.

Η Αθήνα παίρνει πρωτοβουλίες διάσκεψης υπέρ της … Τουρκίας και της Ενωμένης Ευρώπης … χωρίς κανέναν όρο … αν είναι τρελό!!! αυτό.

Η άρχουσα παγκοσμιοκρατία… απεργάζεται την αποδόμηση των Εθνικών ταυτοτήτων. Το διεθνές πολιτικό – τοκογλυφικό σύστημα (αγορές! καλούνται θαρρώ..,) ενισχύει την οικονομική κρίση, αλλά προηγουμένως, εξέθρεψε την κρίση ταυτότητας των Αθηνών … δεν είναι τυχαίο, που οι κυβερνώντες εξοβέλισαν παντελώς & απροκάλυπτα, την έννοια του Έθνους από παντού … Μ. Ρεπούση, Θ. Δραγώνα κ.α.

Νοθεύοντας την Ιστορία, εξοβελίζοντας τις μεγάλες αξίες του πολιτισμού, μπορείς να κατασκευάσεις πολίτες ευάλωτους σε οιονδήποτε κατακτητή.

Λύση υπάρχει μία & μόνη:

Να αποτινάξουμε την οιοδήποτε μορφής κατοχή, που μας υπεβλήθη, χωρίς να ερωτηθούμε καν … & να κατοχυρώσουμε την ειρήνη!

Με το να: υπερασπισθούμε την ανατολικότερη εσχατιά της (εναπομένουσας μετά το ´22) μάνας Γης μας, το Καστελλόριζο & τα κοινά θαλάσσια σύνορά μας με την Κύπρο, Αίγυπτο, Τυνησία, Ιταλία, Αλβανία … ΤΩΡΑ!

Και να επαναξιολογήσουμε με αίσθημα Εθνικής Ευθύνης την νέα μας Στρατηγική, με μοχλό την ποιότητα της Αμυντικής μας Θωράκισης και την απόρριψη κάθε είδους ανισοβαρούς εξάρτισης, από δήθεν φίλους – δυνάστες!

Άλλωστε διαβάζοντας λίγο την Ιστορία μας σαν Ανάδελφος ΛΑΟΣ θα πορευτούμε … Είτε το θέλουνε κάποιοι είτε όχι. Και τα καταφέραμε πολύ καλά ως τώρα! Γιατί όχι και αύριο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ