Εκτεταμένα επεισόδια, βανδαλισμούς και συλλήψεις στα γαλλικά προάστια, στον απόηχο της πρωτοφανούς βιαιότατης επίθεσης που δέχθηκε προ ημερών νεαρός από αστυνομικούς.Σύμφωνα με το πόρισμα των ανακριτών της αστυνομίας, το οποίο μεταβίβασαν σήμερα το πρωί στον αρμόδιο δικαστή, ο βιασμός του νεαρού Τεό με το τηλεσκοπικό γκλόμπ ενός αστυνομικού, χαρακτηρίσθηκε ως «ατύχημα» και δεν ήταν «εκ προθέσεως». Ωστόσο οι βλάβες στο σώμα του Τεό αναγνωρίσθηκαν ως «πραγματικές και σοβαρές» στην πρωκτική περιοχή και τον σφικτήρα.

Ο 22 χρονος Τεό, από το προάστιο Aulnay sous bois, βρίσκεται από τις 2 Φεβρουαρίου σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο και δεν είναι σε θέση να εργαστεί για εξήντα μέρες. Το πόρισμα αναμένεται να αναζωπυρώσει τα επεισόδια των τελευταίων ημερών στο Aulnay sous bois και τα γύρω προάστια καθώς και τις διαμαρτυρίες που οργανώθηκαν σε πολλές πόλεις και το Παρίσι.

Μην κάνετε πόλεμο …

Διαμαρτύρονται για την «ατιμωρησία των αστυνομικών» και αυτό ενώ είναι ακόμα νωπή η μνήμη από την άγρια επίθεση, νεαρών αυτή τη φορά, σε ενέδρα τον περασμένο Οκτώβριο με θύματα αστυνομικούς που μεταφέρθηκαν με εγκαύματα τρίτου βαθμού στο νοσοκομείο.

Μέσα στην όλη σύγχυση των ημερών και στην εκ νέου ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στην αστυνομία και τους κατοίκους των προαστίων, ο Φρανσουά Ολάντ επισκέφθηκε τον Τεό στο νοσοκομείο. Ο δε Τεό κάλεσε φίλους και συμπολίτες, «να μην κάνουν πόλεμο», «να παραμείνουν ενωμένοι» και «να εμπιστευτούν τη δικαιοσύνη». Ίδωμεν, πόσο ο λόγος του Τεό θα μπορέσει να πείσει τους συνομηλίκους του.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι