O σύγχρονος πολιτιστικός ποντιακός σύλλογος στην ομογένεια.

Προς

 

τα ∆ιοικητικά Συμβούλια και τις Επιτροπές Νεολαίας των Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη

 

Αξιότιμα μέλη των ∆ιοικητικών Συμβουλίων, Αγαπητοί Νέοι και Νέες,

Έχουμε τη χαρά να σας αποστείλουμε το έντυπο το οποίο δημιουργήθηκε μέσα από τις συναντήσεις της νεολαίας. Είναι αποτέλεσμα συνεργασίας και ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών των νέων στα συναπαντήματα που οργανώνει εδώ και 8 χρόνια η Συντονιστική Επιστροπή Νεολαίας της ΟΣΕΠΕ.

 

Το έντυπο αυτό συγκεντρώνει και ανακεφαλαιώνει τα αποτελέσματα των με επιτυχία ολοκληρωμένων εργασιών του 6ου κύκλου Συναπαντημάτων της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη. Περιγράφει τις πραγματοποιημένες δραστηριότητες της ποντιακής νεολαίας κατά την τελετή του Συναπαντήματος και με σκοπό να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις που αποκτήθηκαν μέσα από την ανάπτυξη ποικίλων θεμάτων.

 

Οι κύκλοι των Συναπαντημάτων της ποντιακής νεολαίας στην Ευρώπη πραγματοποιούνται δύο με τρεις φορές το χρόνο και συγκεκριμένα τη φθινοπωρινή περίοδο, σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης.

 

Πρόκειται για μια από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις της ομοσπονδίας, την οποία διαχειρίζονται οι ίδιοι οι νέοι των συλλόγων αναπτύσσοντας κατά ομάδες από τη Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας προτεινόμενα θέματα, που αφορούν τον πολιτισμό, την ιστορία, την οργάνωση των συλλόγων αλλά και θέματα κοινωνικής ένταξης στον ευρωπαϊκό χώρο γενικότερα.

 

Τα αποτελέσματα των εργασιών συλλέγονται και επεξεργάζονται από τη Σ.Ε. Νεολαίας. Μετέπειτα τα αποτελέσματα αυτά παρέχονται στους συλλόγους για την περαιτέρω δική τους επεξεργασία και διαχείριση των αυτών ως άνω αποτελεσμάτων. Παρατηρείται ότι τα αποτελέσματα αυτά δημιουργούν μία βάση δεδομένων η οποία δημιουργεί προβληματισμούς όπου και εξετάζονται από την Σ.Ε. Νεολαίας, τα οποία μετέπειτα γνωστοποιούνται στους συλλόγους μέλη. Αυτό έχει ως σκοπό τη βελτίωση της γενικής λειτουργικότητας των συλλόγων.

 

Το έντυπο αυτό δεν αποτελεί ούτε και λαμβάνεται υπόψη ως οδηγός κανόνων. Θεωρείται κατά βάση ως μία συγκεντρωτική καταγραφή των εργασιών που έχουν μέχρι τώρα πραγματοποιηθεί, καθαρά συμβουλευτικού χαρακτήρα. Παρ ‘όλα αυτά, οι ποικίλες απόψεις οι οποίες παρουσιάζονται σε αυτό το έντυπο, αποτελούν πλέον μία ουσιαστική βάση δεδομένων, καθώς σκοπός του είναι να «γεννήσει» νέες προτάσεις από και για τους συλλόγους.

 

Ο σκοπός του εντύπου αυτού είναι η ανάλυση του περιεχομένου από τους συλλόγους, σε στενή πάντα συνεργασία με τη νεολαία του συλλόγου και η δημιουργία ενός τέτοιου εργαστηρίου στον κάθε σύλλογο. Είναι σαφές ότι όταν ένας σύλλογος γνωρίζει τη δομή του και κατανέμει σωστά τις αρμοδιότητές και τις ευθύνες του, δραστηριοποιείται αποτελεσματικότερα.

 

Ευχαριστούμε θερμά τη νεολαία που συνέβαλε ενεργά στις εργασίες στα πλαίσια των Συναπαντημάτων 2011 και ελπίζουμε ότι το έντυπο αυτό θα προσφέρει θετικά ερεθίσματα, τα οποία θα ενεργοποιήσουν τους Συλλόγους, δηλαδή τη βάση της

 

Ομοσπονδίας μας.

Για το ∆.Σ. της Ο.Σ.Ε.Π.Ε.

 

Ο Πρόεδρος

Ηλίας T. Μαυρίδης

 

Ο Γεν. Γραμματέας

Αναστάσιος Σιδηρόπουλος

 

Για την Σ.Ε. Νεολαίας

 

Ο Συντονιστής Νεολαίας

Χρήστος Σαββίδης

 

Γραμματέας Σ.Ε. Νεολαίας

Ιωάννα Μακρίδου

(Στη φωτογραφία αφίσα της φετινής Πανευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης Ποντιακής Νεολαίας που θα πραγματοποιηθεί στις 1.-2. Μαρτίου 2014 στην Φρανκφούρτη Γερμανίας).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ