Αθήνα. Συμπληρώθηκαν 16 χρόνια χωρίς τον κήρυκα των δικαίων μας, τον εθνάρχη Σεβαστιανό. Συμπληρώθηκαν 16 χρόνια χωρίς τον ενάρετο κληρικό που εκήρρυτε και αγωνιζόταν για το Χριστό και την Ελλάδα, που δεν ήθελε να προστεθεί καμία κοιτίδα του Ελληνισμού στις χαμένες πατρίδες.

Ο αοίδιμος Σεβαστιανός αγωνιζόταν για την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου και ήταν ο υπέρμαχος των δικαιωμάτων της. Ύψωνε τη φωνή του για ομόνοια και σύμπνοια των Βορειοηπειρωτών. Σήμερα όμως τι γίνεται στο χώρο μας;! Τι θα έλεγε με τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα;!

Φυλάσσουμε ως φωτεινό παράδειγμα την πραότητά του, την καθαρή του ψυχή, τη δυναμικότητά του και τον βροντώδη λόγο του. Τα μηνύματα που έστελνε ο ακούραστος Εθνάρχης για ενότητα, συσπείρωση και λύτρωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού είναι πάντα επίκαιρα. Σηματοδοτούν τους χαλεπούς καιρούς που τόνιζε, οι οποίοι εγκυμονούν πολλούς κινδύνους για την ιδιαίτερη πατρίδα μας και τη μητέρα Ελλάδα.

Με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο που διοργανώνει ο ΠΑ.ΣΥ.Β.Α και η Σ.Φ.Ε.Β.Α στις 19 Δεκεμβρίου στις 10.00 π.μ στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων (Ασκληπιού 38, Αθήνα), καλούμε τα μέλη μας να τιμήσουν τη μνήμη του αείμνηστου κληρικού, που όρθωνε το ανάστημά του για τα δίκαια και δικαιώματά μας στους όπου γης ισχυρούς.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος: Ηλέκτρα Κίκη

Ο Γεν. Γραμματέας: Γεώργιος Ζώτος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ