Νικόλαος Παπαδόπουλος,
Ackerstr.9,
40233 Düsseldorf,
nikos62@web.de,
Tel: 0049-211-59852444,
Fax: 0049211-59852443.

Ντύσσελντορφ, 28.02.2011.

Προς: Αν.Υπουργό Παιδείας, κ. Φώφη Γεννηματά.

Επίσκεψη ΟΣΚ στην πόλη μας.

Αξιότιμη κ. Υπουργέ,

την Τρίτη 22.02.11 και την Τετάρτη 23.02.11 επισκέφθηκε το Ντύσσελντορφ επιτροπή του ΟΣΚ από την Ελλάδα αποτελούμενη από 8 άτομα με σκοπό να επισκεφθεί το ακατάλληλο κτίριο επί της οδού Mettmannerstrasse το οποίο, όπως γνωρίζετε, αγοράστηκε από το Ελληνικό Κράτος για να στεγαστεί εκεί το δημοτικό σχολείο του Ντύσσελντορφ αλλά, επειδή περιείχε αμίαντο, μένει τόσα χρόνια άδειο και αναξιοποίητο μαραζώνοντας μέρα με τη μέρα. Ενα τεράστιο σκάνδαλο όπως εσείς σωστά το περιγράψατε και το αναδείξατε.

Ο αριθμός των υπαλλήλων του ΟΣΚ που ταξίδεψαν είναι το λιγότερο υπερβολικός, σχολιάστηκε αρνητικά από την ομογένεια και προκαλεί εντύπωση ότι εσείς πρόσφατα επισκεφθήκατε τη Γερμανία συνοδευόμενη από δύο συνεργάτες σας και στο πρόσφατο παρελθόν είχε επισκεφθεί τη Γερμανία η Υφυπουργός κ. Χριστοφιλοπούλου επίσης συνοδεία δύο συνεργατών της.

Διερωτώμαι, πώς είναι δυνατόν να σπαταλούνται τόσα χρήματα του ελληνικού λαού για να κάνουν τζάμπα ταξίδια στο εξωτερικό διάφοροι πρόεδροι, γραμματείς προέδρων!!, αντιπρόεδροι, μηχανικοί, διοικητικοί υπάλληλοι κ.λ.π., ειδικά αυτή την περίοδο που ο Ελληνικός λαός καλείται να σφίξει  κι άλλο το ζωνάρι? Γιατί κανείς άνθρωπος, με στοιχειώδη εξυπνάδα, δεν μπορεί να δεχτεί ότι ήταν όλοι τους απαραίτητοι…

Από την άλλη, δεν ξέρω αν σας έχουν ενημερώσει οι υφισταμενοί σας, το Υπουργείο αρνείται να πληρώσει τη μικρή συμμετοχή που απαιτείται για να λαμβάνουν οι μαθητές των ελληνικών σχολείων μαθητικό εισιτήριο, όπως οφείλει να κάνει ως φορέας των σχολείων και όπως κάνουν οι άλλοι φορείς και ζητήθηκε από το συντονιστικό γραφείο να πληρώσει κάθε παιδί ένα ομολογουμένως μικρό ποσό, ώστε να πληρωθεί η εταιρεία σιδηροδρόμων και να επιτρέπει στα παιδιά των ελληνικών σχολείων μας να αγοράζουν μαθητικό εισιτήριο.

Ίσως αν είχατε ενημερωθεί εγκαίρως και σωστά για το πρόβλημα αυτό από τον συντονιστή εκπαίδευσης Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας κ. Αστέριο Μπανούση, να είχαμε αποφύγει το φαινόμενο να πηγαίνουν γονείς στα εκδοτήρια για να αγοράσουν εισιτήρια για τα παιδιά τους και οι υπάλληλοι να τους διώχνουν λεγοντάς τους ότι δεν το δικαιούνται, διότι ο φορέας των σχολείων δεν πλήρωσε την προβλεπόμενη συμμετοχή.

Τώρα, αν αντί για οκτώ ερχόντουσαν πέντε από τον ΟΣΚ (Ελλάδα) με τα χρήματα που θα εξοικονομούνταν θα μπορούσε να πληρωθεί η εισφορά για τα μαθητικά εισιτήρια για το τρέχων έτος!..

Με εκτίμηση

Νικόλαος Παπαδόπουλος

Κοινοποίηση:

– Πρ. Δ/νσης ΠΟΔΕ, κ. Α. Φαραγκουλιτάκη
– Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ κ.Πρόδρομο Μαρκουλάκη
– ΜΜΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ