Ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποίησε την Παρασκευή 25 Απριλίου  2014 επίσκεψη στον Δήμο του Μπάρνετ μετά από πρόσκληση του Αρχηγού του Συμβουλίου Richard Cornelius. Στο γεύμα εργασίας που παρέθεσε προς τιμή του Ύπατου Αρμοστή ο κ. Cornelius παρών ήταν και οι Σύμβουλοι Ανδρέας Ταμπουρίδης, Ιωάννα Ταμπουρίδη, Λίζα Ρούτερ και  Μπάρι _DSC7936Ευαγγέλη καθώς και Επίσκοπος Τροπαίου Αθανάσιος.

 

Στόχος  της επίσκεψης του Ύπατου Αρμοστή στον Δήμο του Μπάρνετ  ήταν η γνωριμία με τοπικούς δημοτικούς παράγοντες όπως επίσης και Δημοτικούς Συμβούλους κυπριακής καταγωγής. Από την πλευρά του ο Ύπατος Αρμοστής ενημέρωσε τους οικοδεσπότες για την πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Κύπρο και τόνισε επίσης την προθυμία να διατηρήσει στενές σχέσεις με δημοτικές αρχές, ειδικά σε περιοχές που διαμένει μεγάλος αριθμός δημοτών κυπριακής καταγωγής. Εξήρε το ρόλο των Δημοτικών Συμβούλων που κατάγονται από την Κύπρο και τόνισε ότι η εκλογή τους αποτελεί αδιάψευστη απόδειξη της επιτυχούς παρουσίας σε αυτή τη χώρα της Κυπριακής παροικίας γενικά.

 

Ο Αρχηγός του Συμβούλιου ενημέρωσε για τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου  τονίζοντας ότι είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της Μεγάλης Βρετανίας. Δεν παράλειψε να αναφερθεί στη διδυμοποίηση των Δήμων Μπάρνετ και Μόρφου και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι έχει ανοικτή πρόσκληση από τον Δήμαρχο Μόρφου Χαράλαμπο Πίττα να τον φιλοξενήσει στο σπίτι του όταν ελευθερωθεί η Μόρφου.

 

Στη συνέχεια ο  Ύπατος Αρμοστής επισκέφτηκε το σχολείο του Αποστόλου Ανδρέα το οποίο βρίσκεται εντός των δημοτικών ορίων του Δήμου του Μπάρνετ. Το εν λόγω σχολείο είναι το πρώτο το οποίο εντάσσεται πλήρως στο βρετανικό σύστημα μέσης εκπαίδευσης με ελληνορθόδοξο προσανατολισμό στην αγωγή και στα μαθήματα που προσφέρει και δημιουργήθηκε με την ενεργή στήριξη της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας. Τον Ύπατο Αρμοστή καλωσόρισε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Robert Ahearn και τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του σχολείου. Τέλος ο Ύπατος Αρμοστής απήυθυνε σύντομο χαιρετισμό στους μαθητές του σχολείου.

Andreas Tambourides

_DSC7942

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ