Οι προανακοινωθείσες τελετές των Εγκαινίων της νεόδμητης εκκλησίας του Αγ. Παντελεήμονος και της Αγ. Παρασκευής, που είχαν ορισθεί για το τ.έ., έχουν αναβληθεί για πρακτικούς λόγους. Η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί στη θεοφιλή Ομογένειά μας όταν θα καθορισθεί και πάλι.

Λόγω αυτής της αναβολής των Εγκαινίων η Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος Ηarrow και Περιχώρων (ΒΔ Λονδίνου) οργανώνει για την ερχόμενη Κυριακή 16η Οκτωβρίου 2011 άλλες εκκλησιαστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Κατ’ αρχάς θα έχει τη μέγιστη χαρά και τιμή να φιλοξενεί τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, ο οποίος θα έλθει ειδικά από τη μεγαλόνησο Κύπρο, προσκεκλημένος της Κοινότητας, για να τελέσει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και να ομιλήσει στο Εκπαιδευτικό Συμπόσιο της Κοινότητας.

Το πρωΐ της Κυριακής θα ξεκινήσει η Ακολουθία του Όρθρου στις 9.00 π.μ. και θα ακολουθήσει η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Μεσαορίας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί Επιχορηγημένη Πεζοπορία (3 μιλίων), επικεφαλής της οποίας θα είναι ο Ιερέας της Κοινότητας Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας, με σκοπό την οικονομική υποστήριξη του εράνου της εκκλησίας. Την Πεζοπορία οργανώνουν οι εξής ευγενικές κυρίες της Κοινότητας: Μαίρη Νικολάου, Μαίρη Παπαπαύλου, Μάρθα Κωνσταντίνου και Τζίνα Παναγή.

Αργότερα, από τις 5.30 μ.μ., η Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος θα οργανώσει στο νέο Κοινοτικό, Πολιτιστικό και Εκπαιδευτικό της Κέντρο το 17ο Ετήσιο Πνευματικό Συμπόσιο, με Γενικό Θέμα: «Η Ελληνική Παιδεία στη σύγχρονη εποχή».

Οι ομιλητές και τα θέματά τους έχουν ως εξής:

  • Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος (Εκκλησία της Κύπρου), με θέμα: «Η διαχρονική ποιμαντική της Εκκλησίας στην Εκπαίδευση και ιδιαίτερα στην εποχή των πολυμέσων και του διαδικτύου»
  • Ο κ. Σάββας Παυλίδης (Επιθεωρητής – Προϊστάμενος ΚΕΑ), με τη συνεπικουρία δύο συνεργατών του, με θέμα: «Διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης / ξένης Γλώσσας με αξιοποίηση της Τεχνολογίας»

Το Συμπόσιο θα συντονίσει ο Δρ. Σεραφείμ Κυριακίδης. Τους προσκεκλημένους θα καλωσορίσει ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Παντελής Δημοσθένους. Θα ακολουθήσει ερανικό δείπνο στην Κοινοτική Αίθουσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ