Του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.

300513 05 DIETHNES SPIROS SIMITISΠροσωρινή κάθε νομοθετική ρύθμιση της χρήσης προσωπικών δεδομένων λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης  δήλωσε ο Καθηγητής Σπύρος Σημίτης κατά την τελετή αναγόρευσης του σε Επίτιμο Διδάκτορα  του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.

Τον Ομότιμο Καθηγητή Εργατικού Δικαίου, Αστικού Δικαίου και Νομικής Πληροφορικής, Δρ Δρ h.c. Σπύρο Σημίτη τίμησε στις 29 Μαΐου 2013 το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος με τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα, για την πολύτιμη προσφορά του στο χώρο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής.

Την τελετή άνοιξε ο Πρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, Καθηγητής Κώστας Θ. Γραμμένος CBE, DSc ενώ τον έπαινο του τιμωμένου εκφώνησε ο Καθηγητής Αθανάσιος Καΐσης, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος και Καθηγητής του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Καΐσης παρουσίασε συνοπτικά το έργο και την σταδιοδρομία του κ. Σημίτη και τόνισε την σημασία του έργου του στον τομέα των προσωπικών δεδομένων στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη.

Ακολούθησε η ομιλία του Επίτιμου Διδάκτορα κ. Σημίτη, ο οποίος αφού ευχαρίστησε το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος για την τιμή που του έγινε, επεσήμανε την αναγκαιότητα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων ιδιαίτερα στην εποχή μας· το έργο ζωής του. Ως παράδειγμα χρησιμοποίησε τα στοιχεία ερευνών για την ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων στις ΗΠΑ κατά το έτος 2012 καθώς και τον τρόπου με το οποίο αυτά χρησιμοποιήθηκαν από τις εταιρείες για να καταγραφούν οι συνήθειες των πολιτών. Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε στην κυριαρχία του διαδικτύου και των εκατομμυρίων προσωπικών δεδομένων που καταγράφονται καθημερινά σε όλο τον κόσμο και πως η χρήση αυτών μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα κράτη και τις επιχειρήσεις.

«Κάθε ρύθμιση της χρήσης προσωπικών δεδομένων είναι προσωρινή, δεδομένης της εξέλιξης της τεχνολογίας» τόνισε ο κ. Σημίτης, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στο ρόλο της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων καθώς και των νομοθετών σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ταυτότητα

Tο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (HYPERLINK “http://www.ihu.edu.gr”www.ihu.edu.gr) ιδρύθηκε το 2005 (Νόμος 3391) και αποτελεί το πρώτο δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, που προσφέρει προγράμματα σπουδών αποκλειστικά στην Αγγλική γλώσσα. Στο Διεθνές Πανεπιστήμιο λειτουργούν τρεις Σχολές: η Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης που προσφέρει τα εξής μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: Executive MBA, MSc in Management, MSc in Banking & Finance, MSc in Sustainable Development, MSc in Strategic Product Design, LLM in Transnational and European Commercial Law and Alternative Dispute Resolution, η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών που προσφέρει τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: MA in Black Sea Cultural Studies, MA in Art, Law and Economy και η Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας που προσφέρει δύο μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: MSc in Information and Communication Technology Systems, MSc in Energy Systems.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ