Κολωνία/Ντίσελντορφ/Βούπερταλ/Ντόρτμουντ. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του για έναν καλλίτερο επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών και μαθητριών των αμιγών ελληνικών σχολείων στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία το πρόγραμμα «Γέφυρα για την εξειδίκευση και την ενσωμάτωση» του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) πέτυχε την συνεργασία των Γερμανικών Σιδηροδρόμων Deutsche Bahn AG.

Το τμήμα επαγγελματικής εκπαίδευσης των Γερμανικών Σιδηροδρόμων και η ομάδα του παραπάνω προγράμματος του DHW επισκέφθηκαν τα ελληνικά σχολεία της Κολωνίας, του Ντίσελντορφ, του Βούπερταλ και του Ντόρτμουντ και παρουσίασαν τις δυνατότητες που τους προσφέρουν οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι. Η επιχείρηση Deutsche Bahn AG είναι διεθνής επιχείρηση μεταφοράς ανθρώπων και εμπορευμάτων, απασχολεί 290.000 άτομα και προσφέρει θέσεις επαγγελματικής εκπαίδευσης σε πάνω από 9.000 μαθητευόμενους για 25 διαφορετικά επαγγέλματα. Οι πιθανότητες δε των εκπαιδευόμενων να απασχοληθούν μετά το τέλος της εκπαίδευσής τους στους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους είναι αρκετά μεγάλες. Η δε γνώση της ελληνικής γλώσσας θεωρείται από την Deutsche Bahn AG πλεονέκτημα για την πρόσληψη.

Η συνεργασία αυτή και η παρουσία της Deutsche Bahn AG στα ελληνικά σχολεία πραγματοποιείται για πρώτη φορά. Χαιρετίσθηκε δε από όλους τους συμμετέχοντες φορείς, τους γονείς και τους δασκάλους καθώς και από τον αρμόδιο Συντονιστή Εκπαίδευσης στο Ντίσελντορφ, Δρ. Γεώργιο Βαρβάτη.

Συγχαρητήρια αξίζουν στις Χριστίνα Αλεξόγλου-Πατέλκου και Γεωργία Τσιτσή του προργράμματος «Γέφυρα για την εξειδίκευση και την ενσωμάτωση» του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) που είχαν τόσο την ιδέα όσο και την όλη οργάνωση και τον συντονισμό της σημαντικής αυτής για τους μαθητές συνεργασίας.

Deutsch-Hellenische Wirtschaftsvereinigung

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ