Φωτογραφία: (από αριστερά προς δεξιά) Αντιπρύτανης Οικονομικού
Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητής Γιάννης Παντής,
Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού,
Καθηγήτρια Δέσπω Λιάλιου, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος,
Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος,
Αντιπρύτανις Έρευνας, Καθηγήτρια Σοφία Κουίδου-Ανδρέου.

Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι, τον Πρύτανη του Α.Π.Θ., Καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλο, τον Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητή Γιάννη Παντή, την Αντιπρύτανι Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, Καθηγήτρια Δέσπω Λιάλιου και την Αντιπρύτανι Έρευνας, Καθηγήτρια Σοφία Κουίδου-Ανδρέου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι Πρυτανικές Αρχές υπέβαλλαν πρόταση για τεχνική και επιστημονική υποστήριξη του Διεθνούς Κέντρου Περιβαλλοντικών Μελετών που σκοπεύει να συστήσει το Πατριαρχείο.

Οι Πρυτανικές Αρχές του Α.Π.Θ. απεύθυναν πρόσκληση στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο να επισκεφθεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Επίσης, οι Πρυτανικές Αρχές έθεσαν στη διάθεση του Οικουμενικού Πατριάρχη όλες τις δυνάμεις του Πανεπιστημίου για την ανακαίνιση του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε στο Μ. Εσπερινό του Σαββάτου 22 Ιανουαρίου στον Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι, κατά τον οποίο εκκλησιάστηκαν οι Πρυτανικές Αρχές του Α.Π.Θ.

Την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011, οι Πρυτανικές Αρχές επισκέφθηκαν το Σισμανόγλειο Μέγαρο, πρώην προξενική κατοικία, όπου γίνεται διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, με μεγάλη απήχηση, και συναντήθηκαν με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, κ. Βασίλειο Μπουρνόβα.

Οι Πρυτανικές Αρχές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους καθηγητές που διδάσκουν την ελληνική γλώσσα και με πενήντα, περίπου, Τούρκους μαθητές τους.

Το Α.Π.Θ. θα συμβάλει στο σημαντικό έργο που επιτελείται, με την αποστολή ελληνικών βιβλίων στους μαθητές και τη φιλοξενία τους, τον ερχόμενο Αύγουστο, στην κατασκήνωση του πανεπιστήμιου, στην Καλάνδρα Χαλκιδικής, όπου θα έχουν την ευκαιρία οι μαθητές να κάνουν πρακτική άσκηση και να έρθουν σε άμεση επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ