Επιστολή στην Υπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου έστειλε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με την επικείμενη κατάργηση των αθλητικών σχολείων.

Στην επιστολή του ο Νομάρχης Π. Ψωμιάδης τονίζει ότι «δυστυχώς η Πολιτεία καταργεί αντί να στηρίξει τα αθλητικά σχολεία που αποτελούν εστίες άνδρωσης της νεολαίας μας με πνεύμα αθλητικό, μακριά από τις κακοτοπιές της εποχής (ναρκωτικά κλπ), σωματικής υγείας και πνευματικής διαύγειας». Παράλληλα, επισημαίνει ότι η εξέλιξη αυτή «οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς, γεγονός ιδιαίτερα αρνητικό στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που δείχνει ταυτόχρονα έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας» και ζητά από την Υπουργό να μην προχωρήσει στην κατάργηση των αθλητικών σχολείων, «αλλά στο “νοικοκύρεμα” που σημαίνει φροντίδα για την επίλυση των προβλημάτων και τον εξορθολογισμό της λειτουργίας τους –όχι πάντως κατάργησή τους».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Νομάρχη Π. Ψωμιάδη έχει ως εξής:

«Αξιότιμη κ. Υπουργέ,

Πληροφορήθηκα την πρόθεσή σας να καταργήσετε τα αθλητικά σχολεία μετά από 30 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στη νεολαία του τόπου, με το αιτιολογικό ότι κοστίζουν πολύ ότι είναι αντιπαραγωγικά και αντιπαιδαγωγικά σε συνδυασμό με την παντελή απουσία των αρμόδιων Αθλητικών Ομοσπονδιών κατά τον σχεδιασμό και την αξιολόγησή τους, αλλά και την υπερπληθώρα καθηγητών όλων των ειδικοτήτων.

Ακόμη κι αν αποδεχθεί κανείς ότι οι παρατηρήσεις αυτές είναι ορθές, θα περίμενε την παρέμβαση του Υπουργείου ώστε να ασκηθούν εκείνες οι πολιτικές που θα επιλύσουν τα όποια προβλήματα. Δυστυχώς, όμως, η Πολιτεία καταργεί αντί να στηρίξει τα αθλητικά σχολεία που αποτελούν εστίες άνδρωσης της νεολαίας μας με πνεύμα αθλητικό, μακριά από τις κακοτοπιές της εποχής (ναρκωτικά κλπ), σωματικής υγείας και πνευματικής διαύγειας. Στην ανάγκη των αθλητικών σχολείων για νέα προοπτική με περισσότερη φροντίδα για τους εφήβους αθλητές – μαθητές, η κυβέρνηση απαντά με κατάργησή τους…

Επιπλέον, η εξέλιξη αυτή οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς, γεγονός ιδιαίτερα αρνητικό στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που δείχνει ταυτόχρονα έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας.

Κατόπιν τούτων, σας ζητώ να μην προχωρήσετε στην κατάργηση των αθλητικών σχολείων, αλλά στο «νοικοκύρεμα» που σημαίνει φροντίδα για την επίλυση των προβλημάτων και τον εξορθολογισμό της λειτουργίας τους –όχι πάντως κατάργησή τους.

Με εκτίμηση,

Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης
Παναγιώτης Ψωμιάδης»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ