«Ελπίζουμε η βράβευση Παπανδρέου να λειτουργήσει θετικά για την περαιτέρω ανάπτυξη των γερμανοελληνικών επιχειρηματικών συνεργασιών» τονίζει ο Πρόεδρος του DHW Γιώργος Χατζημαρκάκης

Κολωνία/Βερολίνο, Οκτώβριος 2010. Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου – επέτειο της γερμανικής επανένωσης – ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Γιώργος Παπανδρέου θα τιμηθεί με το βραβείο Quadriga του ιδρύματος Werkstatt Deutschland (Εργαστήριο η Γερμανία) στο Βερολίνο. Η διάκριση αυτή γίνεται στην κατηγορία «Αρετή της Αλήθειας» και τον επαινετικό λόγο θα εκφωνήσει ο επι κεφαλής της Ντόϊτσε Μπανκ Γιόζεφ Άκερμαν.

Επ ευκαιρία της παραπάνω βράβευσης ο Πρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου και ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων Δρ. Γιώργος Χατζημαρκάκης δήλωσε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την διάκριση αυτή με την οποία επιβραβεύεται όχι μόνον το έργο του Πρωθυπουργού αλλά στο πρόσωπό του και η γενική προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης για έξοδο της Ελλάδος από την κρίση. Ο επιχειρηματικός κόσμος της Γερμανίας ευελπιστεί και εύχεται η βράβευση αυτή να προβληθεί έτσι από τον γερμανικό τύπο ώστε να καταστεί η απαρχή και η αφετηρία μίας νέας εποικοδομητικής, δημιουργικής και ειλικρινούς συνεργασίας μεταξύ γερμανικών και ελληνικών επιχειρήσεων και λειτουργήσει καταλυτικά στην περαιτέρω πορεία των παραδοσιακών φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο λαών.»

Ο σύλλογος Werkstatt Deutschland ιδρύθηκε το 1993 από διανοούμενους, πολιτικούς, επιχειρηματίες και ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και των ΜΜΕ για την προώθηση και ανάδειξη ενός «νέου πατριωτικού αισθήματος» στην ενωμένη πλέον Γερμανία.

Στην πανηγυρική εκδήλωση της βράβευσης τον DHW θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της οργάνωσης και ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων Δρ. Γιώργος Χατζημαρκάκης. Παρών θα είναι επίσης και ο συντονιστής της οργάνωσης στην Βαυαρία δικηγόρος Σταύρος Κωσταντινίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ