Υπό τον τίτλο Ευρωπαϊκή Δημοκρατία 2.0, ανακαλύπτοντας εκ νέου τη δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε, η 66η Διεθνής Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων (ΕΥP) θα συγκεντρώσει 220 συμμετέχοντες από 1 έως 10 Απριλίου στην Αθήνα για να συζητήσουν τις λύσεις των μεγαλύτερων σύγχρονων προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη.

Οι νέοι συμμετέχοντες –ηλικίας 16 έως 19 ετών- θα εστιάσουν σε ορισμένα από τα πιο λεπτά ζητήματα που βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή ατζέντα επί του παρόντος: από το μέλλον της οικονομικής διακυβέρνησης στην Ευρώπη και τις επαναστάσεις στον Αραβικό κόσμο, ως την εξισορρόπηση μεταξύ της ψηφιακής πρόσβασης και της ανάγκης για προστασία των προσωπικών δεδομένων. Ποιό καλύτερο μέρος για να συζητήσουν αυτά τα ζωτικής σημασίας θέματα νέοι από 30 ευρωπαϊκές χώρες, από την Αθήνα;

Η εκδήλωση ξεκινά στο Λουτράκι με ένα σαββατοκύριακο δραστηριοτήτων γνωριμίας (teambuilding). Κατόπιν οι δεκαπέντε επιτροπές θα συζητήσουν τα θέματα που τους αντιστοιχούν και θα καταλήξουν σε ψηφίσματα, πάνω στα οποία θα διεξαχθεί διάλογος και ψηφοφορία σύμφωνα με τα πρότυπα και τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι διήμερες εργασίες της Ολομέλειας που θα πραγματοποιηθούν στις 8 και 9 Απριλίου, θα λάβουν χώρα στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα.
Στις 7 Απριλίου οι συμμετέχοντες θα συμμετάσχουν επίσης στο “EuroConcert”, μία εκδήλωση που σκοπό έχει να προβληθούν οι διαφορετικές μουσικές παραδόσεις ανά την Ευρώπη.

Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.

Σχετικά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων

Σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων είναι μία από τις πιο διαδεδομένες ευρωπαϊκές πλατφόρμες για πολιτική συζήτηση, διαπολιτισμικό διάλογο, πολιτική αγωγή αλλά και ανταλλαγή ιδεών μεταξύ νέων της Ευρώπης. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων αποτελεί ένα δίκτυο 35 ευρωπαϊκών σωματείων και οργανισμών, στα πλαίσια των οποίων δραστηριοποιούνται χιλιάδες νέοι άνθρωποι σε εθελοντική βάση.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην διεθνή ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων στη διεύθυνση: www.eypej.org

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ