Θα θάλαμε να ευχαριστήσουμε τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα για την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους του προεδρείου της Ελληνικής Θρησκευτικής Κοινότητας Βουδαπέστης, Μάρθα Πολιτίδου πρόεδρο, Δημήτρη Λαδά αντιπρόεδρο και τον Γραμματέα Βασίλη Σταματόπουλο.

Συζητήθηκε το θέμα για την επιστροφή της Ελληνικής Εκκλησίας την οποία έκτισαν οι προγονοί μας το 1802 και από το 1951 είναι υπό κατοχή από το Ρωσικό Πατριαρχείο.

Ο κ Υπουργός μάς δήλωσε ότι το θέμα της επιστροφής τέθηκε και στον αντιπρόεδρο της Ουγγρικής Κυβερνήσεως και τον Υπουργό Εξωτερικών και αντιμετωπίζετε με θετικό τρόπο.

Επίσης ενημερώσαμε τον κ. Υπουργό για το Μνημείο του Ελληνισμού, την συντήρηση και ανακαίνιση των Ιστορικών Ελληνικών τάφων του 17ου-19ου αιώνα και για την έκθεση «Ελληνική Κληρονομιά» η οποία θα παρουσιαστή στην Πάτρα από 15 Δεκεμβρίου 2010 και στην Αθήνα από 15 Μαρτίου 2011 και προσκαλέστηκε να παρευρεθεί στα εγκαίνια της εκθέσεως.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τον Πρόξενο κ. Γιάννη Σταματέκο για την βοήθεια που μας έδωσε προκειμένου να γίνει αυτή η συνάντηση βάσει του περιορισμένου χρόνου του κυρίου Υπουργού.

Βουδαπέστη 26 Νοεμβρίου 2010

Βασίλης Σταματόπουλος
Γραμματέας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ