Με ιδιαίτερη επιτυχία γιορτάστηκε και φέτος, 3 Σεπτεμβρίου, η γιορτή του ΨΑΡΡΑ στον Τυρό Αρκαδίας.

Πάρα πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε στο θέατρο “Μελίνα Μερκούρη“ στο λιμάνι, για να γιορτάσει, να διασκεδάσει και να γευτεί τους ψαρομεζέδες και τα αγαθά της Αρκαδικής γης, που προσφέρθηκαν δωρεάν από το δήμο, να ακούσει το Βαγγέλη Κονιτόπουλο και να χορέψει με τα νησιώτικα τραγούδια του.

Όλα ήταν υπέροχα! Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει αυτή την εκδήλωσει και κάθε χράνο οι επισκέπτες αυξάνονται.

Ο Σύλλογος Αλιαίων Τυρού τίμησε απόμαχους ψαράδες και ναυτικούς, όπως κάνει κάθε χρόνο. Τιμηθηκαν:

Καλλιόπη Ζαρόκωστα, σύζυγος ψαρά -κόρη ψαρά, που πέρασε όλα της τα χρόνια δίπλα και μέσα στη θάλασσα κατέχοντας μάλιστα και άδεια αλιείας εδώ και 25 χρόνια.

Ευάγγελος Κόκκινος ψαρράς από τα γενοφάσκια του.

Νικόλαος Λαλουδάκης καπετάνιος στο εμπορικό ναυτικό όλη του τη ζωή. Έγινε επιμνημόνηση δέηση για τους ψαράδες που έχουν χαθεί στην αγκαλιά της θάλασσας και κατάθεση στεφάνου στα βαθιά νερά του Αργολικού Κόλπου.

Γυναίκες του χωριού φρόντισαν με την εθελοντική τους εργασία να προετοιμαστεί η γιορτή όσο γίνεται καλύτερα ενώ οι ψαράδες με τα καϊκια τους εκαναν αισθητή την παρουσία τους γεμίζοντας τον ουρανό με βεγγαλικά.

Ανάμεσα στους επισήμους Αντώνης Καρδαράς (δήμαρχος Τυρού) Δημήτρης Τσιγκούνης (δήμαρχος Λεωνιδίου) Νίκος Λάτης (αντινομάρχης Αρκαδίας), Δημήτρης Κάτσης (νομαρχιακός Σύμβουλος) Κων/νος Μαστοράκης (λιμενάρχης Λεωνιδίου) και άλλοι.

Το ΜΑΧ ΤV από το Ναύπλιο κάλυψε την εκδήλωση με την Κατερίνα Κουρτέλη και η ΕΡΤ με τον ανταποκριτή της στην Αρκαδια Νίκο Θεοδωράκη.

Το γλέντι κράτησε ως τις πρώτες πρωϊνές ώςρες με τον Κονιτόπουλο σε μεγάλα κέφια.

Η αντιδήμαρχος Δέσποινα Ψαρολόγου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είχαν την ευθύνη της εκδήλωσης και, κατά κοινή ομολογία, τα κατάφεραν με το παραπανω. Του χρόνου ακόμη καλύτερα …

Φωτογραφίες: Δημήτριος Λαλουδάκης



ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ