Γράφει η Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά

O νεοϊδρυθείς πολιτιστικός Οργανισμός της Αμερικής για τη μουσική και τη Τέχνη «Ορφέας» συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα τόσο για την ποιότητα των όσων προτείνει στο Ελληνοαμερικάνικο κοινό όσο και την ποικιλία στις διάφορες μορφές της τέχνης που υπηρετεί.

Αυτή τη φορά υποδέχεται έναν από τους καλύτερους νέους ερμηνευτές, που έχουν εκτιμήσει και εμπιστευτεί οι σπουδαιότεροι σύγχρονοι συνθέτες, τον Κύπριο Δώρο Δημοσθένους.

Ασυμβίβαστος προς τα προστάγματα της μόδας και έχοντας στο ενεργητικό του σπουδαίες συνεργασίες συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του που μόνο ανοδική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η βραδιά αναμένεται να είναι ένας μελωδικός περίπλους από την Κύπρο σε άλλα λιμάνια και λαούς που η μοίρα , οι καημοί και η ιστορία της Μεσογείου τους ένωσε… μιας θάλασσας που υπήρξε το κέντρο της Ιστορίας και του παγκόσμιου πολιτισμού για πολλούς αιώνες …

Tη Τετάρτη 30 Νοεμβρίου και ώρα 7.οομμ, ο Δώρος Δημοσθένους θα ερμηνεύσει τραγούδια δημιουργήματα του λαού αλλά και πολλών επώνυμων συνθετών.

Κι αφού το μαγικό ταξίδεμα της φωνής του μας παρασύρει, η αύρα της Μεσογείου θα απλωθεί στην καρδιά της πολύβουης Νέας Υόρκης καθιστώντας ανίσχυρα τα χιλιάδες φωτάκια της, μπροστά στη μελωδία των άστρων που απλώνονται πάνω της…

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ξεκίνησε παίρνοντας το Πρώτο Βραβείο Βύρωνα Κολάση και Αριστείο Εξαιρετικής Επίδοσης. Συνεργάστηκε με τον Μιχάλη Κακογιάννη και τον Δημήτρη Παπαϊωάννου με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, το Μουσικό Σύνολο Μάνος Χατζιδάκις, την ορχήστρα Ossipov, τη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, και την Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής. Εμφανίστηκε στο Her Majesty’s Theater και Theatre Drury Lane πλάι στη Νάνα Μούσχουρη και στο θέατρο του Κρεμλίνου.
Ερμήνευσε τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι στους Όρνιθες του Αριστοφάνη με το Θέατρο Τέχνης. Το 1998-1999 είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο μιούζικαλ Grease στο θέατρο Βέμπο. Έχει τραγουδήσει σε συναυλίες των σπουδαιότερων σύγχρονων συνθετών. Συνεργάστηκε μαζί με τη Μαρία Φαραντούρη και τον Τάση Χριστογιαννόπουλο στο CD «ΑΜΟΡΓΌΣ» του Μάνου Χατζιδάκη σε ποίηση Νίκου Γκάτσου. Ενώ το 2008 μας συστήθηκε δισκογραφικά με το “One for the Road”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ