Βιβλιοπαρουσίαση.

«Μεγάλη Αναμέτρηση»
Θεοδώρα Λούφα-Τζοάννου.
Εκδόσεις Άγκυρα.

Μετά από την επιτυχημένη πορεία του προηγούμενου βιβλίου της με τίτλο «Ιβάν και Πρίγκιπας», που μας συγκίνησε με την ιστορία του νεαρού προσφυγόπουλου, του Ιβάν και μας συνεπήρε με τις περιπέτειες που αντιμετώπισε παρέα με το σκύλο του, τον Πρίγκιπα, η Θεοδώρα Λούφα – Τζοάννου αποφάσισε όπως φαίνεται να δημιουργήσει σειρά με τους δύο ήρωες της αφού επανέρχεται με τη «Μεγάλη Αναμέτρηση», που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Άγκυρα.

Πρόκειται για μια νέα, ανεξάρτητη και αυτοτελή ιστορία με τους γνωστούς πλέον πρωταγωνιστές και την ίδια δυναμική όσο και ευαίσθητη προσέγγιση καυτών κοινωνικών προβλημάτων, που επηρεάζουν και συχνά καθορίζουν την πραγματικότητα των νεαρών της αναγνωστών. Με όπλα της τη δυνατή πλοκή και την ελκυστική γραφή, που χαρακτηρίζουν τα έργα της, η συγγραφέας καταδεικνύει και αντιμάχεται και αυτή τη φορά δύο ακόμα κοινωνικές πληγές, τα ναρκωτικά και το εμπόριο ανθρώπων, με έναν τρόπο που καθηλώνει.

Καταφέρνει να ισορροπεί επιδέξια σε μια κακοτράχαλη θεματογραφία και να πετυχαίνει το σκοπό της, που είναι να ευαισθητοποιήσει τον αναγνώστη της χωρίς να τον τρομάξει ή να προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις γνωρίζοντας και σεβόμενη απόλυτα την ευαισθησία της ηλικίας στην οποία απευθύνεται.

Στο καινούργιο βιβλίο, ο Ιβάν και ο Πρίγκιπας, έχουν πια ριζώσει στη νέα πατρίδα, αλλά εξακολουθούν να βασανίζονται από τη νοσταλγία των αγαπημένων που έμειναν πίσω. Κάποια στιγμή, σαν από θαύμα, τους δίνεται η ευκαιρία να ταξιδέψουν στον τόπο τους και να ξαναβρεθούν κοντά στους δικούς τους. Το ταξίδι της επιστροφής και κυρίως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν φτάνοντας, αποτελούν το υλικό με το οποίο «χτίζεται» η νέα ιστορία.

Στον τόπο τους, λοιπόν, ο Ιβάν και ο Πρίγκιπας, μαζί με τη συγκίνηση της αντάμωσης βρίσκουν να τους περιμένει και μια σκληρή πραγματικότητα που μετατρέπει το όνειρο σε εφιάλτη καθώς σε κάθε βήμα τους συναντούν τη βαρβαρότητα και την οργανωμένη παρανομία, που έχουν ήδη «σφιχταγκαλιάσει» ακόμα και τους φίλους τους .

Χρειάζεται να αναμετρηθούν με δυνάμεις που τους ξεπερνούν για να βοηθήσουν τους αγαπημένους τους να ξεφύγουν. Θα τα καταφέρουν; Είναι μικροί και ανίσχυροι απέναντι σε μεγάλους και αδίστακτους.

Όμως δεν μένουν μόνοι. Ανέλπιστοι σύμμαχοι εμφανίζονται στο πλευρό τους, έτοιμοι να συνδράμουν στην «Μεγάλη Αναμέτρηση» …

Η ζωή βέβαια δεν είναι παραμύθι. Μα και τα παραμύθια δεν είναι μέρος της ίδιας της ζωής;

Παράλληλα με τα βιβλία της σειράς «Ιβάν και Πρίγκιπας», κυκλοφορούν και τα ιστορικά βιβλία της Θεοδώρας Λούφα – Τζοάννου, από τη σειρά «Η Πόρτα του Χρόνου και της Ιστορίας», με τίτλους: «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος» (βραβείο Εστίας Νέας Σμύρνης) και «Στα Χνάρια των Φιλικών», που σημειώνουν μεγάλη επιτυχία, καθώς χάρη στο εύρημα της «Πόρτας», καταφέρνουν να οδηγούν τον αναγνώστη πρόσωπο με πρόσωπο με τα γεγονότα και τους ήρωες που ιστορούν και να κερδίζουν το ενδιαφέρον του από την πρώτη τους κιόλας σελίδα. ΄Ετσι, οι αναγνώστες στους οποίους απευθύνονται, βιώνουν την ιστορία μας με τρόπο εποικοδομητικό και με την ευχαρίστηση που διαβάζουμε ένα γλαφυρό λογοτεχνικό έργο. Μόνο που το έργο αυτό, βασίζεται απόλυτα στην ιστορική αλήθεια και θα συνεχιστεί με το τρίτο βιβλίο που αναφέρεται στην Επανάσταση του 1821.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ