Με την ευκαιρία των πολιτιστικών εκδηλώσεων μνήμης για τον Αρχιστράτηγο Γ. Καραϊσκάκη που οργανώνονται από την Ένωση πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας ,τα γνωστά ανά την Ελλάδα΄΄ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ ,,, στις παράπλευρες εκδηλώσεις του χωριού μας που οργανώνονται από τον Σύλλογό μας με την οικονομική συνδρομή του Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ –ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ –ΝΕΟΤΗΤΑ του Δήμου Μουζακίου στις φετινές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους και δύο οικογένειες απογόνων του ήρωα.foto gia karaiskaki

Συγκεκριμένα παραβρέθηκε ο Γεώργιος Λεωνίδας Καραϊσκάκης με την μία κόρη του την Ελευθερία, και η κ. Ελένη Λεωνίδα Καραϊσκάκη με τον σύζυγό της Δημήτρη Κάτρη και τα παιδιά τους Κωνσταντίνο και Γιάννη. Η φιλοξενία τους έγινε αφιλοκερδώς από τους ιδιοκτήτες της ξενοδοχειακής επιχείρησης ΄΄ ΜΟΥΖΑΚΙ ΠΑΛΛΑΣ,, που βρίσκεται στο Μουζάκι. Το βράδυ του Σαββάτου στις 28 Ιουνίου οι οικογένειες παραβρέθηκαν στις διεθνείς πολιτιστικές εκδηλώσεις μνήμης του ήρωα προγόνου τους στο χωριό μας και η κ. Ελένη με τον Γιώργο Λεωνίδα Καραϊσκάκη έκαναν τις απονομές στους τρείς πρώτους δρομείς του Καραϊσκάκειου Δρόμου απευθύνοντας και έναν σύντομο χαιρετισμό προς τους παραβρισκόμενους . Την επόμενη μέρα Κυριακή επισκέφθηκαν την Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου –Καραϊσκάκη όπου παρακολούθησαν τη Θεία λειτουργία και στη συνέχεια έγινε η πρέπουσα υποδοχή από την Γερόντισσα Διοδώρα και από άλλες Μοναχές της Ι. Μονής.

Στη συνέχεια πάντα με την συνοδεία του προέδρου του Συλλόγου κ. Δ. Γιώτη επισκέφτηκαν την ιστορική σπηλιά του Καραϊσκάκη ,το σπίτι Μουσείο όπου ο ήρωας έζησε τα παιδικά του χρόνια, το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο ΄΄Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ,, όπου εκεί φυλάσσονται τα προσωπικά όπλα και διάφορα αντικείμενα του ήρωα προγόνου τους υπογράφοντας στο βιβλίο επισκεπτών και το πνευματικό κέντρο ΄΄Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ,,. Η αποχώρησή τους από τα πάτρια χώματα για την Αθήνα όπου διαμένουν έγινε αργά το απόγευμα της Κυριακής αποκομίζοντας όπως μας ανέφεραν την άμεση πνευματική επαφή με τον μεγάλο πρόγονό τους τον Στρατάρχη Γ.Καραϊσκάκη.

Δημήτριος Γιώτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ