«Έχουμε προτάσεις, θέληση, όραμα και όρεξη για δουλειά! Αξιοποιήστε μας!»

Νυρεμβέργη. Tον υφ. Εξωτερικών επισκέφτηκε η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» λίγες μέρες μετά το πετυχημένο συνέδριο που πραγματοποίησαν στην Αγιά Λάρισας. Συγκεκριμένα ο κ. Δημήτρης Δόλλης δέχτηκε τον Πρόεδρο κ. Διαμαντή Γκίκα, την Γραμματέα κ. Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά και τον ταμία κ. Ιωάννη Κίτσιο και συνομίλησε μαζί τους για αρκετή ώρα.

Ο υφυπ. κ. Δόλλης τους συνεχάρη για την μεγάλη επιτυχία του 3ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Θεσσαλών εκφράζοντας την βαθιά του λύπη που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, καθώς επίσης και για την εκλογή του νέου προεδρείου που πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη επίσκεψη του, στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Τα θέματα της ομογένειας είναι καίρια και υψίστης σημασίας» τόνισε ο ο κ. Διαμαντής Γκίκας ο οποίος έσπευσε να πληροφορηθεί περισσότερα σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για τη λειτουργία του ΣΑΕ. Συζητήθηκαν επίσης η προοπτική ένταξης και υποστήριξης της παγκόσμιας συνομοσπονδίας στο έργο του Υπουργείου, καθώς επίσης και ο ρόλος της περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνδυασμό με το έτος επιστροφής των αποδήμων που ανακοινώθηκε πρόσφατα για το 2012.

Αφού υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ενσωμάτωση των Ελλήνων της Διασποράς στο εξωτερικό, ο κ. Γκίκας απηύθυνε πρόσκληση στον Υφυπουργό σε Αυστραλία, Καναδά και Ευρώπη το 2012. Οι απανταχού Θεσσαλοί είναι περισσότερο έτοιμοι από κάθε άλλη φορά και αποφασισμένοι να συμμετέχουν σε όποια πρόκληση-πρόσκληση έχει σημείο αναφοράς την προκοπή και ευημερία της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

«Έχουμε προτάσεις, θέληση, όραμα και όρεξη για δουλειά! Αξιοποιήστε μας!» είπαν οι εκπρόσωποι των απανταχού Θεσσαλών και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Νοέμβρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ