peloponnisos2Δ.Τ. Τατούλης και Γερμανοί Υπουργοί δίπλα στις Πελοποννησιακές επιχειρήσεις στην έκθεση Anuga
Πέτρος Τατούλης: «Με Εξωστρέφεια Απαντούμε στην Κρίση».
Στην μεγαλύτερη peloponnisos1συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια των Πελοποννησίων εξαγωγέων για εξωστρέφεια ως απάντηση στην κρίση.
Οι συμμετοχές των επιχειρήσεων από την Πελοπόννησο στην έκθεση Anuga ξεπέρασαν τις τριάντα (30) , σε σχέση με τα παρελθόντα έτη. Η έκθεση Anuga διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στην Κολωνία της Γερμανίας, και αποτελεί το γεγονός με τη μεγαλύτερη επιρροή και αναγνωρισιμότητα στην παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων και ποτών. Φιλοξένησε περισσότερους από 155.000 αγοραστές,  στελέχη και επαγγελματίες από 180 χώρες και 6.700 προμηθευτές από 98 χώρες.
Οι Πελοποννησιακές επιχειρήσεις στη μεγάλη τους πλειοψηφία βρέθηκαν σε ένα ενιαίο περίπτερο μεγαλύτερο των 220 τμ. Οι δράσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ξεκίνησαν με την εκδήλωση γευσιγνωσίας Πελοποννησιακής γαστρονομίας  στο εστιατόριο του ΟΠΕ, όπου συναντήθηκαν ξένοι εισαγωγείς και Πελοποννήσιοι επιχειρηματίες. Στο χώρο υπήρχε και προβολή εξειδικευμένων σποτ με θέμα την Πελοποννησιακή κουζίνα. Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου είχε προηγηθεί  παρουσίαση των Πελοποννησιακών Προϊόντων σε Γερμανούς εισαγωγείς. Να σημειωθεί ότι η εν λόγω πελοποννησιακή εκδήλωση ήταν και η μόνη από την ελληνική πλευρά ενταγμένη στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της Έκθεσης Anuga.
Το περίπτερο με τις Πελοποννησιακές επιχειρήσεις επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συνοδευόμενος από την Υπουργό Ευρωπαϊκών και Ομοσπονδιακών Υποθέσεων και ΜΜΕ του κρατιδίου Β. Ρηνανίας-Βεστφαλίας  κ. Schwall-Duren. Η υπουργός δήλωσε εντυπωσιασμένη από την συμμετοχή των Πελοποννησιακών επιχειρήσεων και την πρόοδο που έχουν σημειώσει στο τομέα του marketing, του packaging και του design. Η Υπουργός χαρακτήρισε τη συνεργασία του κρατιδίου με την Περιφέρεια Πελοποννήσου ιδιαίτερα σημαντική και τόνισε ότι θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. Τις Πελοποννησιακές επιχειρήσεις επισκέφθηκε και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης του Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας κ. Johannes Remmel.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συναντήθηκε επίσης με τον Διευθυντή του Επιμελητηρίου Κολωνίας κ. C. Hanke και συζήτησαν προοπτικές συνεργασίας και δράσεις προώθησης των Πελοποννησιακών προϊόντων στη Γερμανία.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου παραχώρησε συνεντεύξεις για τα Πελοποννησιακά προϊόντα στο κορυφαίο έντυπο τροφίμων και γαστρονομίας το Lebensmittel Ζeitung, στην Deutsche Welle και τον Europolitis, όπου τόνισε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός στην προσπάθεια των Πελοποννησιακών επιχειρήσεων. Είναι σαφής η άποψή μας ότι την κρίση θα την αντιμετωπίσουμε αναπτύσσοντας την εξωστρέφειά μας, στηριζόμενοι στα συγκριτικά πλεονεκτήματά μας. Η δυναμική παρουσία των επιχειρήσεων μας στην έκθεση αποτελεί ισχυρό μήνυμα ελπίδας ότι θα τα καταφέρουμε».
Την Τρίτη το βράδυ έλαβε χώρα δείπνο εργασίας σε ελληνικό εστιατόριο όπου έλαβαν μέρος ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας και στελέχη του Προξενείου, Πελοποννήσιοι εξαγωγείς, Γερμανοί εισαγωγείς, εκπρόσωποι του ΕΟΤ Γερμανίας και του Επιμελητηρίου Κολωνίας, καθώς και δημοσιογράφοι, με σκοπό την ανάπτυξη επιχειρηματικών σχέσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ