Θεσσαλονίκη:  Γράφει ο Γιάννης Δελόγλου.

Άνοιγμα στις διπλωματικές Αρχές, συνεργασία και επικοινωνια με όλους τους φορείς επιθυμεί και έχει πετύχει σε μεγάλο βαθμό ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Διονύσης Ψωμιάδης. Στα πλαίσια αυτών των δραστηριοτήτων κάνει ότι είναι δυνατό για την καλύτερη λειτουργία της Π. Κ Μακεδονίας         

 Την Πρέσβειρα της Αυστρίας Melitta Schubert, συνοδευόμενη από την επίτιμη πρόξενο της Αυστρίας στη Θεσσαλονίκη Elisabeth Havlicek– Καστανάκη, δέχθηκε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης, σήμερα Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012, στις 8.45 το πρωί, στο γραφείο του στην Περιφέρεια, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης, παρουσία του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερο φιλικό κλίμα, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης έκανε μια εκτενή παρουσίαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των αρμοδιοτήτων της, των προϊόντων που παράγει  και  των αναπτυξιακών προοπτικών της. Ο Δ. Ψωμιάδης τόνισε τη σημασία της προβολής από τα ξένα ΜΜΕ των πλεονεκτημάτων της χώρας μας στο εξωτερικό, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να δράσουν οι Έλληνες συλλογικά, συστηματικά και χωρίς προσκόλληση στο παρελθόν προκειμένου να βγει το συντομότερο δυνατό η χώρα μας από την κρίση. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στην πολιτική της Π.Κ.Μ. για την τουριστική προβολή της περιοχής,  ενημερώνοντάς την Πρέσβη διεξοδικά σχετικά με την πολυδιάστατη τουριστική ταυτότητα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Από την πλευρά της η κ. Schubert  εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για τις φυσικές ομορφιές, τον πολιτιστικό πλούτο και το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τα οποία, όπως ανέφερε, δεν προβάλλονται επαρκώς από τα ΜΜΕ στο εξωτερικό. Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει επιτυχώς τα προβλήματα που την ταλανίζουν και θα κατορθώσει να  βγει σύντομα από την κρίση.

Όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δ. Ψωμιάδης «η κεντρική εξουσία, μέσω της τουριστικής πολιτικής που εφαρμόζει, παραλείπει ή αποτυγχάνει να προβάλει  τη μοναδικότητα και τα πλεονεκτήματα του τουριστικού μας προϊόντος και την άψογη φιλοξενία που μπορούμε να προσφέρουμε. Καμία κρίση δεν μπορεί να αγγίξει τον ήλιο, τη θάλασσα, το πνεύμα και την ψυχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Εμείς θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε, με τα μέσα που διαθέτουμε, την τουριστική μας εικόνα, κόντρα στις αντιξοότητες που δημιουργεί η συγκεντρωτική τουριστική πολιτική στη χώρα μας και να ελπίζουμε στην αλλαγή και βελτίωσή της. Αρκεί επιτέλους οι ιθύνοντες να καταλάβουν ότι τα προβλήματά μας μπορούν να ξεπεραστούν με την οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των Περιφερειών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ