Η τζαζ ορχήστρα νέων του κρατιδίου της Έσσης παρουσιάζει τους Kicks & Sticks. Κυριακή, 01.07.2012, ώρα 19.30, Πλατεία Παραμάνα, Θέρμη, Είσοδος ελεύθερη. Το Goethe-Institut Thessaloniki και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Αθλητισμού Θέρμης (Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ.) – Δημοτικό Ωδείο Θέρμης παρουσιάζουν για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη τους Kicks & Sticks.

Τζαζ Ορχήστρα Νέων του Κρατιδίου της Έσσης

Η Τζαζ Ορχήστρα Νέων (LJJO) του κρατιδίου της Έσσης ιδρύθηκε για να προσφέρει σε ταλαντούχους νέους μουσικούς, επαγγελματική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου στον τομέα της Big Band. Η σύνθεση είναι αυτή μίας παραδοσιακής Big-Band και αποτελείται από 5 τρομπέτες, 4 τρομπόνια, 5 σαξόφωνα καθώς και τέσσερις ή πέντε μουσικούς «ρυθμικής».
Το ανσάμπλ μελετά, πέρα από κλασσικά κομμάτια mainstream, όπως πχ Duke Ellington και Count Basie, κυρίως κομμάτια που γράφτηκαν και διασκευάστηκαν ειδικά για ορχήστρες. Ήδη από τα πρώτα στάδια εργασίας, η μπάντα παίζει σε πολύ αξιόλογο επίπεδο. Στα 25 χρόνια ύπαρξής της, η πετυχημένη αυτή συνταγή εμπλουτίζεται συνεχώς, με αποτέλεσμα η LJJO να χαίρει μεγάλης αναγνώρισης στον κόσμο της Τζαζ.
Η συγκεκριμένη ορχήστρα συγκαταλέγεται πλέον στις καλύτερες Τζαζ ορχήστρες της Ευρώπης και αποτέλεσε για περισσότερους από 300 μουσικούς αφετηρία για επαγγελματική μουσική σταδιοδρομία.
Το νέο επίτευγμα της LJJO και του διευθυντή ορχήστρας Wolfgang Diefenbach αποτελούν οι Kicks & Sticks. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις στις παγκόσμιες περιοδείες με συμμετοχές σε σημαντικά φεστιβάλ ανά τον κόσμο, καθώς και οι παραγωγές για τηλεόραση και ραδιόφωνο στο πλευρό γνωστών σολίστ, αποτελούν ορόσημο για την μπάντα. Εμφανίστηκαν στην Ουγγαρία, στη Ρουμανία, στην Πολωνία, στη Ρωσία, στη Λιθουανία καθώς και στην Αυστραλία, στην Ιαπωνία, στην Κίνα, στο Βιετνάμ, στη Ν. Κορέα. Ένα από τα Highlight αποτελεί η εμφάνισή τους στην Αυστραλία, στο πλαίσιο του Sydney Domain Park Jazz Festival, μπροστά σε 80.000 θεατές. Κατά τη διάρκεια του Montsalvat Jazz Festival, στη Μελβούρνη, ο θρύλος της τζαζ μουσικής Nat Adderley, ενθουσιάστηκε τόσο πολύ από την εμφάνισή τους, που αυθόρμητα ανέβηκε στη σκηνή και έπαιξε μαζί τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ