thraki1

Επιμέλεια: Βαγγέλης Πάλλας.

Ένα τριήμερο εκδηλώσεων με δημοτική μουσική και χορούς από όλη την Ελλάδα και τις αλησμόνητες πατρίδες.

 

 Από 5-7 Ιουλίου 2013 στην κ. πλατεία της Ξάνθης πραγματοποιήθηκε το 1ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα. Μια πρωτοβουλία του HELLENICELECTRONICCENTER υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, και την καταλύτη συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Θράκης υπό την δραστήρια Πρόεδρο της και του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ευτέρπης Στάντσιου. Καταλυτική ήταν και η συμμετοχή στο αντάμωμα της φιλοπρόοδης ένωσης Ξάνθης με τον Πρόεδρο της κ. Νίκο Χατζημηλιούδη.

Την ικανοποίησή του μετά το τέλος του ανταμώματος εξέφρασε ο Πρόεδρος  της H.E.C. κ. Ευάγγελος Ρήγος. 48 συγκροτήματα από την Ηπειρώτικη και Νησιώτικη Ελλάδα και από την Αμερική γέμισαν με ήχους της παράδοσης, τραγούδια, και χορούς την πόλη της Ξάνθης.

 Αισθητή ήταν και η παρουσία του απόδημου ελληνισμού με την παρου­σία της Προέδρου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής κ. Νίνας Γκα­τζού­λης.

Παράλληλες εκδηλώσεις λειτούργησαν στην κ. πλατεία, εκθέσεις, επι­σκέ­ψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, λαογραφικά μουσεία, μουσεία, μονα­στή­ρια καθώς και εργαστήρια τέχνης και παράδοσης. 

Παράλληλα με το αντάμωμα λειτούργησε επιστημονική διημερίδα με θέμα: «Προοπτικές και προτάσεις οικονομικής ανάπτυξης της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

 

Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του τμήματος Ηλε­κτρο­λόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΔΠΘ.

 

Ψυχή της διημερίδας ήταν ο κ. Γεωργίου, αναπληρωτής καθηγητής ΔΠΘ και ο επίσης καθηγητής ΔΠΘ κ. Γεώργιος Κυριακού.

 

 

 Καλό αντάμωμα… το 2014.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ