Γράφει ο Παντελής Ασπραδάκης,
Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής.

Στην Ελλάδα των προηγούμενων δεκαετιών, όλοι γνωρίζαμε ότι κάτι κρύβεται επιμελώς πίσω από τις «κουρτίνες» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η σιωπή όμως, η αναρχία και ο συμβιβασμός που επικρατούσε στην ελληνική κοινωνία και στο γενικότερο πολιτικό γίγνεσθαι δεν άφηναν καμιά δυνατότητα για κάθαρση, τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και γενικότερα στον ελληνικό αθλητισμό.

Οι κυβερνήσεις δεν τολμούσαν να αγγίξουν ανθρώπους που όπως αποδείχτηκε δεν είχαν καμία σχέση με τη σοβαρή προσέγγιση που θα έπρεπε να έχει ένας αξιόπιστος και σοβαρός επιχειρηματίας, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ή επενδυτής σε ένα σωματείο. Πόσο μάλλον με την αγνή αγάπη που έχει ένας υγιώς σκεπτόμενος πολίτης ή φίλαθλος για την ομάδα του. Έτσι το ποδόσφαιρο αναδείχτηκε σε “βασίλειο” του παράνομου στοιχήματος, της αλόγιστης βίας, της κατάπτωσης του αθλητικού πνεύματος.

Σε μια περίοδο όπου ελληνική κοινωνία βιώνει αλλεπάλληλες αλλαγές σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, με μια κυβέρνηση που παλεύει να βγάλει τη χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο αλλά και την πολιτική κρίση, επιτυχίες όπως αυτή των αρμόδιων υπουργείων, δίνουν αναμφισβήτητα το μήνυμα ότι πράγματι κάτι αλλάζει σε αυτή τη χώρα.

Ως μέλος της Υποεπιτροπής Αθλητισμού, βίωσα τις προσπάθειες του υπουργείου και της κυβέρνησης αλλά και την αγωνία για την κατάπτωση του ποδοσφαίρου και του ελληνικού αθλητισμού που έδειχνε να μην έχει τέλος. Για να φτάσουμε στη σημερινή επιτυχία χρειάστηκαν πολλά! Μα πάνω και πέρα από όλα χρειάστηκε η αποφασιστική θέληση να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκαλο, όχι στα λόγια αλλά με έργα, τα αποτελέσματα των οποίων παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες.

Μια άλλη παράμετρος που δεν πρέπει να μας διαφύγει, είναι η δράση και τα σημαντικά αποτελέσματα που πέτυχαν η ελληνική Δικαιοσύνη και αρμόδιες εισαγγελείς. Έδειξαν περίτρανα ότι όταν υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ Κράτους και Δικαιοσύνης αλλά και ελευθερία κινήσεων, έτσι ώστε οι εκπρόσωποι της δικαιοσύνης να κάνουν όπως πρέπει τη δουλειά τους, τα αποτελέσματα είναι άμεσα και ευεργετικά για την κοινωνία. Αυτό νομίζω είναι και το πιο αισιόδοξο μήνυμα για όλους τους Έλληνες.

Ένα μήνυμα που λέει ότι σ’ αυτή τη χώρα υπάρχει ελπίδα, ότι τίποτα δεν έχει χαθεί και ότι παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, μπορούμε να έχουμε επιτυχίες, με στόχο την ευνομία, την εξάλειψη της διαφθοράς και ένα κράτος δικαίου που θα σέβεται έμπρακτα τον πολίτη σε όλα τα επίπεδα.

Η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχιστεί. Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία η κυβέρνηση να συνεχίσει ακάθεκτη την κάθαρση παντού και να επιβάλει τη νομιμότητα με κάθε τίμημα. Έχει έρθει η ώρα να αναδειχτεί η Ελλάδα που αλλάζει θετικά, η Ελλάδα της νομιμότητας, της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ